Black Friday дивашки намаления в Orange

Black Friday дивашки намаления в Orange

ноември 19, 2021
Категория: Публикации
0 654 0
Black Friday дивашки намаления в Orange

Black Friday дивашки намаления в Orange

В последните години и в България все повече започна да се налага явлението „Черен петък“, когато големи и малки търговци правят намаления, а потребителите чакат с нетърпение отстъпките и възможността да пазаруват изгодно.

Знаеш ли обаче откъде произлиза „Черният петък”?

Традицията идва от САЩ и днес „Черен петък” се отбелязва след Деня на благодарността, но преди този ден да започне да се свързва с манията на пазаруването, той е имал съвсем друго значение.

Първоначално „Черен петък“ се е свързвал с финансовата криза от петък, 24 септември 1869 г., когато финансовите измами на двама финансисти от Уолстрийт биват разкрити, което води до срив на стоковия пазар и множество фалити.

Години по-късно тази дата се е асоциирала с „черен“ петък заради нещастията, които е донесла след себе си.

"Черен петък"
Black friday tag on red banner with text space

Кой е превърнал деня в явление, свързано с пазаруването?

Всъщност явлението се появило сякаш от само себе си. Но полицаи от Филаделфия  забелязали, че след Деня на благодарността по улиците е значително по-оживено и има повече коли заради туристите, които идвали за празника. Така започнало да се обръща повече внимание на този ден.

В комбинация към това, отново благодарение на туристите и хората, които се събирали за празника, много магазини в САЩ започнали да отбелязват, че на този ден (петъка след Деня на благодарността) продажбите им са значително по-високи, в сравнение с останалите дни.

„Черен петък“ като начало на Коледното пазаруване

Много бързо малки и големи търговци започват да се ориентират в ситуацията и да се възползват от възможностите на деня.

В началото на 60-те години на миналия век няколко вестника паралелно започват да рекламират наближаващия Черен петък. Към 80-те години вече все повече се превръща във важен ден за всички търговци и явлението излиза извън Щатите, за да се превърне днес в световен феномен.

И тази година не е изключение и добрите оферти дебнат навсякъде, включително и в Orange. В периода 19.11. – 28.11.21 г. се възползвай от Дивашки намаления до -60%! Предложението важи само за поръчки от сайта ни.

Ще откриеш с отстъпка огромно разнообразие от книги, игри и играчки, пъзели, луксозни пишещи средства и подаръци, мърчандайз, артикули за училище и много други!

Възползвай се сега и се подготви отрано за предстоящите Коледни празници!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *