Автор на месеца: Георги Господинов

Автор на месеца: Георги Господинов

май 12, 2016
Категория: Личности, Публикации, Събития
0 3206 24
Автор на месеца: Георги Господинов

Автор на месеца: Георги Господинов

Георги Господинов е автор на месеца в онлайн магазина на Orange Center. Поводът не е единствено излизането на новата му стихосбирка (дългоочаквана и великолепна). Повод е и това, че години наред се радваме на книгите му и вярваме, че с работата си помагаме тези книги да стигнат до още повече хора. Защото има съвременни български автори, които приемаме искрено лично и които винаги ще ценим много. Георги Господинов е именно такъв.

Защо ви препоръчваме ВСИЧКИ негови книги ли?

Защото те са като голям пъзел, който ще поискате да подредите, започнете ли го веднъж.

Започнете с поезия. „Балади и разпади“ е чудесен избор, защото съдържа всички негови издавани стихотворения (с изключение на тези от най-новата му книга „Там, където не сме“). Първата ви среща със света на Георги Господинов ще бъде нежна, цветна и най-вероятно ще ви натъжи, защото ще ви накара да си спомните неща, да се замислите за себе си и за света наоколо.

97895449195739789544919566

След това може да преминете към разкази. „И всичко стана луна“ и „И други истории“ ви очакват със свързаните си корици и историите, които ще ви зададат доста въпроси. Колко пътува светлината от едно спряло слънце и какво можем да свършим за тези минути? Коя е най-могъщата дума? Какво означава да закъснееш за среща, уговорена преди 40 години? Какво ще правим със смъртта утре, в близко бъдеще?

След това сте готови за „Естествен роман

Във всяка секунда на този свят има една дълга върволица от плачещи хора и една по-малка от смеещи се. 
Но има и трета върволица, която вече не плаче и вече не се смее. 
Най-тъжната от трите. За нея ми се говори.

tam-kadeto-ne-sme-9786191862429 (1) 9786191860999

И, разбира се, след като вече сте добре запознати с Георги Господинов, се отпуснете и потънете във „Физика на тъгата“. Този сложен и многопластов роман ще ви разведе из лабиринтите на спомените, настоящето и страховете на главния персонаж. А и из вашите собствени. Позволете си да се откриете в тази книга.

Колкото до „Там, където не сме“ – четете я. По всяко време, независимо от мястото. Независимо дали е първата ви среща с Георги Господинов, или поредната.

Всички книги на Георги Господинов може да закупите с 20% намаление от онлайн магазина ни в рамките на месец май.

Журналист по образование и книжар по професия. Работя в Ориндж от 6 години, а си завирам носа сред книги от 4-годишна. Завърших магистратура в СУ,, Св. Климент Охридски", специалност Литература, кино и визуална култура.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *