Faber-Castell  - традиции, качество и грижа за природата

Faber-Castell – традиции, качество и грижа за природата

май 11, 2016
Категория: Знаете ли, че...
0 2018 2
Faber-Castell  – традиции, качество и грижа за природата

Faber-Castell – традиции, качество и грижа за природата

В месеца на пишещите средства ще ви споделим няколко любопитни факта за Faber-Castell –  компанията, която залага на традиции,  качество и грижа за природата.

faber-castellВсички знаем за страхотните моливи и пишещи средства на Faber-Castell, но знаехте ли, че компанията е основана преди цели 255 години и е една от най-старите промишлени компании в света?  Може би много от вас ще си зададат въпроса как се постига този успех. Отговорът навярно е – с отдаденост, високо качество, спазване на традициите и грижа за околната среда.

Днес брандът е широко известен по целия свят с високото качество на своите иновативни продукти и екологичното съзнание.

Водещият принцип на Faber-Castell e, че бизнесът не бива да пречи на природата. Моливите се произвеждат от дървесина, която се добива от собствени гори с площ, равняваща се на около 17000 футболни игрища!

global-commitment_stage-300

В тези гори се отглеждат определени видове бързорастящи дървета, като се запазва естествения хабитат. По този начин горите на Faber-Castell се превръщат в дом на редица застрашени от изчезване животински и растителни видове.

Faber-Castell оставя „зелен отпечатък“ по целия свят със своите гори, които абсорбират 900 000 т. въглероден диоксид като това означава, че абсорбира повече, отколкото цялата компания изхвърля по целия свят.

faber

Припомняме ви, че само през месец май с покупката на луксозни пишещи средства от нашите предложения получавате специални подаръци. Изберете от страхотните предложения на Faber-Castell тук и вземете подарък – молив Faber-Castell и календар-бележник за 2016-та година.

, , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *