Книгата „Невидимата жена“ и чаша любимо кафе

Книгата „Невидимата жена“ и чаша любимо кафе

май 14, 2016
Категория: Личности, Ревюта
0 1951 2
Книгата „Невидимата жена“ и чаша любимо кафе

Книгата „Невидимата жена“ и чаша любимо кафе

Книгата „Невидимата жена“ е биографичен роман, който разказва за живота на актрисата Нели Търнан и за влюбения в нея Чарлс Дикенс. Един от най-великите разказвачи на истории има собствена история, която е не по-малко вълнуваща и заплетена от собствените му произведения. Скандалната за времето си любов между семейния писател и младата актриса е красив и сложен романс, чиято обреченост на предразсъдъци и критики е неизбежна. Но това е тогава.

Склонни ли сме днес да приемам връзката на един писател с неговата „Невидима жена“?

nevidimata-zhena-9786191505982Плод на усърдно проучване и деликатен подход, лишен от излишно благоговение, книгата възкресява тринайсетгодишната тайна любов между младата актриса Нели Търнан и зрелия викториански белетрист като дълбоко човешка драма във време, когато жената е принудена да крие и отрича съкровените си чувства и преживявания. Отчасти социална, отчасти детективска история, пресъздадена в духа на феминизма – така критиците характеризират това произведение, което изтръгва от сянката на забравата личността на Търнан и възвръща полагащото й се място и роля на историческата сцена. Вещ познавач на епохата и живота на героите, Клеър Томалин поднася правдив биографичен роман за безпътицата на една невидима жена и за нравствената дилема на един мъж, останала невидима за изследователите.

В „Невидимата жена“ ще намерите снимки и рисунки, които ще ви отведат в Англия, 19 век. Ще усетите дъха на един далечен период, в който не само предметите, градовете и маниерите, но и самото съзнание на хората е било друго. Докато пътувате във времето и пространството, ще ви е нужен верен приятел. А какъв по-добър избор от чаша изискано кафе? Предлагаме ви този път да опитате Hansa Ирландски крем в нашата уютна кафе-книжарница Orange books cafe.

Очакваме ви в град София, ул. Граф Игнатиев №18, ет. 4

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *