„Аркадия“ – предстоящо от Orange Books

ноември 14, 2016
Категория: Публикации, Ревюта, Събития
0 6090 6
„Аркадия“ – предстоящо от Orange Books

„Аркадия“ – предстоящо от Orange Books

Издателство Orange Books ви е приготвило чудесна коледна изненада. В началото на месец декември очаквайте на книжния пазар романа „Аркадия“ на английския писател Иън Пиърс.

Добре дошли в „Аркадия“ – мястото, в което литературната измислица се преплита с науката.

^6F5FC967B1CB47CBE10036BF49E640ED671E53AD2DED0AD514^pimgpsh_fullsize_distrГодината е 1960-а. Хенри Литън е професор в Оксфорд, който живее сам с котката си в огромна прашна къща. Той посвещава цялото си време на писането на история, в която да сътвори съвършено функциониращо общество. Но възможно ли е такова общество да съществува изобщо? Роузи, 15-годишното момиче, което отива веднъж седмично да храни котката му, е на път да разбере отговора на този въпрос. Един ден тя попада в мазето на професора, където случайно открива портал към друг свят. Свят с други правила и граници.

Няколко столетия напред в бъдещето една жена развива теория за разрушаването на границите. Анджела Миърсън създава машина на времето, която трябва да защити от онези, които желаят да ѝ я отнемат в името на корпоративни и подмолни идеи. Единственият път, който тя може да поеме, за да скрие себе си и изобретението си, е назад. Назад към 1937-ма година и Оксфорд и компанията на професор Литън.

И Литън, и Анджела имат своя представа за конструкцията на съвършения свят. И Литън, и Анжела мислят, че са го създали или че поне са намерили пътя към него. Кой от двамата е прав?

Въпросът не е как се влиза в „Аркадия“, а дали се излиза от нея. 

Журналист по образование и книжар по професия. Работя в Ориндж от 6 години, а си завирам носа сред книги от 4-годишна. Завърших магистратура в СУ,, Св. Климент Охридски", специалност Литература, кино и визуална култура.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *