Котка - разказ

Котка – разказ

ноември 15, 2016
Категория: Публикации
0 3567 10
Котка – разказ

Котка – разказ

От известно време в нашия блок се навърта една черна котка. Настани се в едно от свободните мазета и тъй като никой не претендираше да е негова, то стана неин дом. Никой не я изгони и всички я приехме радушно, което си е малко странно, като се има предвид какви гадини имаме за съседи. От време на време се намира някой да ѝ подхвърли нещо, но иначе баба Стринка се грижи за нея. Те двете си се разбират, при това много добре. Имам съмнения, че баба Стринка говори котешки, а може и котката да говори бабешки, не знам още.

Един ден, като излизах за училище, котката беше застанала пред вратата на баба Стринка. Колкото и добре да се разбираха, тя си обичаше мазето и ми се стори необичайно да чака бабата пред входа ѝ. Като се прибрах котката я нямаше. Реших, че баба Стринка я е поканила при нея. Мина една седмица, а никои от блока не беше виждал баба Стринка, нито котката. Съседите ни са гадини и няма да си мръднат задника, ако някой се е загубил, така каза Tати. Мама все му повтаря да не говори такива неща пред детето, ама аз не съм дете, след една седмица правя дванайсет. Тати казва, че съм голям мъж вече и трябвало да знам как бил устроен светът, а той бил пълен с гадини.

Понеже съм мъж и не ме е страх, реших да отида в мазето, като заспят нашите. В мазето е влажно и не ми харесва. Стигнах до дървената врата и я отворих. Лъхна ме миризма на умряло и ми призля. Уплаших се и избягах. На другия ден казах на Tати, че съм ходил в мазето, докато спят. Караха ми се, ама все пак слязоха в мазето със съседите. По едно време пред входа на блока се появи линейка и полиция. Тати се върна и каза на Mама, че баба Стринка предала богу дух. Мама пак му се скара, че говори пред мен такива работи. Аз ѝ казах, че съм голям, а тя само ми каза да се прибера в стаята. Оказа се, че котката била в апартамента на баба Стринка цяла седмица, докато бабата „предавала богу дух” в мазето – както се изрази Tати. Върнаха котката в мазето, но вече никой не ѝ даваше храна. Не знам как живееше и как се хранеше. От тогава мина една година. След една седмица правя тринайсет . Тати, каза че съм мъж, и че има време, докато стана гадина. Мама пак му се скара. Като се прибирах от училище видях котката да седи пред вратата ни. Минах покрай нея и разбрах. Само ми беше мъчно за Mама и Tати, не искам да ги оставям в свят пълен с гадини.

Здравейте! Всичко е започнало в далечната 1988 година, някъде в Слънчевата система. След като съм се пръкнал на бял/черен свят, докато се усетят родителите ми, вместо „Мама” първата ми дума е била „Книга”. Обичам да ям. Започнах да прекалявам преди 2-3г. Наблягам на меки корици, но и твърдите не ги връщам. Принципно съм гастроном и чакат доста на опашката, затова гледам да са средно около 300-400стр. Вкусът ми е различен и се старая да не се ограничавам. Занапред ще ви показвам неща от съвременната кухня.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *