8 искрено препоръчани книги за бременни

8 искрено препоръчани книги за бременни

март 31, 2022
Категория: Нашите предложения, Публикации
0 5394 0
8 искрено препоръчани книги за бременни

8 искрено препоръчани книги за бременни

Посрещането на всяко ново начало е вълнуващо, но и плашещо. А когато това ново начало е цял един нов човек, сложната плетеница от емоции става дори по-заплетена. Затова и бременността е едно от най-щастливите и най-стресиращите уникални преживявания в живота на една жена. 

Ако вкъщи семейството е изправено пред този вълнуващ житейски момент, вероятно вече гореописаните емоции са застигнали бъдещите родители. Но най-добрият начин да се изправиш пред тези чувства е да се изправиш с готовност. 

Затова са и книгите за бременни – ценен пищов за семействата в очакване. Тази литература е насреща във всеки момент, когато възникне нов въпрос. Но също така са полезни, когато чувстваш нуждата да прочетеш редове, написани от човек, който напълно разбира през какво преминаваш.

Но ако преди да отправиш въпросите си към книгите за родители, имаш един друг въпрос – с коя от тях да започнеш – ние сме насреща. В книжарница Orange разнообразието от книжни предложения за бременни е голямо. Затова тук сме събрали осем от онези заглавия, които успяха да спечелят сърцата на най-много бъдещи майки.

Книги за бременни – какво, защо и как?

Както във всеки друг жанр, така и при този има множество различни видове книги. Някои ръководства за бременни се фокусират само върху първите месеци от бременността. Други върху храненето или препоръчителното движение. Трети пък събират полезна информация не само за месеците в очакване, но и за тези след раждането.

Освен тях можеш да избереш и сред книгите, които се фокусират върху времето за подготовка на тялото преди забременяването, други върху възстановяването след раждането или върху възпитаването на децата отрано. Или иначе казано – сред тези книги ще откриеш всичко за бременността и дори повече.

Важен е и начинът, по който е събрана информацията в този тип литература. Въпреки че днес можеш да откриеш много полезни съвети онлайн, често препоръките, за които ще прочетеш в интернет пространството, са подвеждащи и непълни. 

Ако вече информацията онлайн е успяла да те притесни с някой заплашителен съвет, който звучи сякаш, ако не бъде изпълнен, ще провали целия живот на нероденото дете в семейството, значи разбираш какво имаме предвид. 

Обратното ще откриеш в книгите за бременни. Там срещаш полезни съвети, подбрани според времето от бременността, в които ще са ти нужни. Тези книги са създадени, за да бъдат опора в моментите на притеснение и да прогонят всеки страх в месеците на очакване. Затова не пропускай да се допиташ до тях за ценен съвет. 

Как да избереш подходящата книга?

Както повечето неща, които една майка научава, така и за любимите книги за бременни вероятно ще научиш след препоръка от други жени, преминали през същото. 

Но понеже всяко дете и всяка майка са различни, трябва да подбереш книгата според етапа от бременността, в който се намираш. Също така можеш да потърсиш онова четиво, което най-добре засяга въпросите, които имаш.

Топ 8 на най-препоръчваните книги за бременни жени

Препоръчани от майки, от педагози и от експерти в областта си, тези книги за родители и за месеците на бременността ще те научат на много.

Аз съм бременна. Всичко за бъдещата майка, Мари-Клод Дьолае

В това си издание книгата, превърнала се в един от най-известните пътеводители за бъдещи майки, е допълнена и обновена, за да отговаря на всички твои допълнителни въпроси. 

Аз съм бременна. Всичко за бъдещата майка, Мари-Клод Дьолае

Аз съм бременна. Всичко за бъдещата майка ще ти разкаже за най-важното за всяка седмица от началото до края на бременността. Но за да бъде максимално полезна, в специален раздел е включена информация за това, което казва българското законодателство за майчинството. 

Д-р Спок: Най-важното за бременността, Марджъри Грийнфийлд

Неслучайно д-р Спок е име, което почти всеки е чувал поне веднъж. Провъзгласен за един от най-известните педиатри в цял свят, той попада сред специалистите, от които ще искаш да потърсиш съвет. Сега ново поколение експерти от „Доктор Спок Кампъни“ продължават неговата мисия да информират и да помагат на родителите и семействата в очакване. 

д-р Спок: Най-важното за бременността, Марджъри Грийнфийлд

ВД-р Спок: Най-важното за бременността ще откриеш подробно ръководство за нужната информация месец по месец. Прочети как да следиш развитието на своето бебе, как да се справяш с най-често срещаните проблеми и как да планираш раждането. А цялата информация е описана по лесен за разбиране и информативен начин.

А ако са останали някакви други въпроси, ще ги откриеш в още една книга, носеща името на д-р Спок –Д-р Спок: Грижи за бебето и детето“. 

Докато аз и ти сме едно. От зачатието до раждането, Росица Божкова – Михайлова

Дори ако само веднъж потърсиш от някого препоръка за книга за бременността, е невъзможно да не чуеш или да прочетеш за това заглавие. „Докато аз и ти сме едно. От зачатието до раждането е подробно ръководство, което въпреки информативността си, се усеща повече като приятел, отколкото като обикновена книга. 

Докато аз и ти сме едно. От зачатието до раждането, Росица Божкова – Михайлова

Съчетавайки знанието на Запада с мъдростта на Изтока и с над 10 години опит в работата с майки и бременни, Росица Божкова-Михайлова е събрала на едно място отговор на хилядите въпроси, които имат бъдещите родители. 

Едни от тях е задала самата тя като майка на три деца, други пък е чула по време на работата си като дула, психолог, йога инструктор и психолог.

Монтесори за бебето, Симон Дейвис, Джунифа Узодике

Има причина защо се смята, че всеки родител трябва да прочете поне един наръчник, написан на базата на проучванията на Мария Монтесори. 

Монтесори за бебето, Симон Дейвис, Джунифа Узодике

Тази книга събира и доразвива принципите на известния педагог, за да подготви родителите да бъдат родители. Но освен това Монтесори за бебето“ е наръчник как да отгледаш детето си с любов, уважение, осъзнатост и спокойствие. Той ще ти бъде полезен както в месеците преди появата на бебето, така и в тези до първия му рожден ден.

Книгата, която искате родителите ви да бяха прочели, Филипа Пери

Тази книга е колкото подходяща за бъдещите родители, колкото е нужна и на настоящите. Но по-важното – тя е такава, която ще ти се прииска да се върнеш назад във времето, за да можеш да подариш на родителите си преди своето собствено раждане. 

Книгата, която искате родителите ви да бяха прочели, Филипа Пери

Затова още преди появата на детето, те съветваме да прочетеш „Книгата, която искате родителите ви да бяха прочели“. За да започнеш приключението на майчинството с готовност и с полезни познания. 

Изкуството да бъдеш родител, Д-р Фицхю Додсън

Родителството е истинско изкуство и за да го усвоиш ще ти трябва много търпение, усилие… и тази книга. 

Изкуството да бъдеш родител, Д-р Фицхю Додсън

Изкуството да бъдеш родител е най-добре познатото произведение на автора, превърнал се в известно име за безброй бъдещи и настоящи майки и бащи от цял свят – д-р Фицхю Додсън. 

Той събира на едно място съвети, събрани на базата на постиженията на науката, които ще са ти полезни както по време на бременността, така и през първите пет години от развитието на детето.

Когато се появи детето, Франсоаз Долто

За да достигне тази книга до ръцете ти, тя е изминала дълъг път. Той започва още през 1976 година, когато Франсоаз Долто води своята популярна рубрика в радио „Франс Ентер“.

Там в продължение на две години авторът на книгата отговаря на многобройните въпроси на майките, които се обаждат в ефир. На базата на всички тези кратки, но изключително информативни срещи с родители по радиото, се сформира и „Когато се появи детето“. 

В книгата ще откриеш полезни модели за възпитание, мъдри отговори на ежедневните предизвикателства пред родителите и много друго. 

Нестандартен наръчник за НЕперфектни родители: Бременността, Кандис Конрберг Анзел, Камий Скръзински

Тук пристъпваме към едно от неконвенционалните попълнения към списъка ни. Понеже не съществува такова нещо като перфектен човек, тази книга ще те научи да бъдеш перфектен в това да си неперфектен родител. 

Нестандартен наръчник за НЕперфектни родители: Бременносттаот Кандис Конрберг Анзел и Камий Скръзински е билет към магията на майчинството. Книгата действа както като източник на информация и забавление, така и като успокоение. Тя уверява, че всичко ще бъде наред, независимо дали изглежда така и на пръв поглед.

„Нестандартен наръчник за НЕперфектни родители: Бременността“, Кандис Конрберг Анзел и Камий Скръзински

От първите книги за бременни до цветните книжки за бебета – в книжарница Orange ще откриеш всичко нужно за порастващото ти семейство. Разгледай книгите от категорияМайка и дете и открий всяка частица от полезната информация, която ти е нужна. 

Бременността и майчинството са задачи с немалко изпитания и отговорности. Но с тези книги те стават поне малко по-лека и забавна задача. Затова приятно четене!

Независимо дали на днешния ден заявявам любовта си към нова книга на Стивън Кинг, а вчера съм била запленена от поредно заглавие от Агата Кристи - всеки ден съм влюбена в книгите. От малка не спирам да съм вярна на кримитата и научната фантастика, но като копирайтър в Orange непрестанно се докосвам до нещо ново, различно и вълнуващо.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *