7 Wonders Duel - игра за милиони

7 Wonders Duel – игра за милиони

февруари 17, 2017
Категория: Забавно, Идеи, Ревюта
0 2480 2
7 Wonders Duel – игра за милиони

7 Wonders Duel – игра за милиони

Отдавна не сме ти разказвали за настолните игри, които обичаме. Затова решаваме да поправим тази грешка с ревю на 7 Wonders Duel – една от любимите ни игри за двама души.

Ако в някакъв момент сте играли 7 Wondersкоято е предназначена за повече души, то механиката и дизайнът са ви вече познати. Целта е да събереш повече точки от останалите играчи, докато развиваш едно от Седемте древни чудеса на света. Всяко едно от тях има собствени характеристики, дава ти различни бонуси и изисква различни ресурси, за да бъде „построено“. По време на играта играчът решава на кое от делата ще наблегне – военно, научно, търговско и т.н.

В  7 Wonders Duel правилата не са много по-различни. Разликата е, че играчите са двата, динамиката е много по-силна, а темпото на играта – по-бързо. Не е нужно да минават всички етапи на играта, за да има победител. Интересното е, че стратегиите за победа са доста различни и сравнително изключващи се. Шансът играта да ти омръзне бързо е малък. Всичко зависи от техниката и въображението ти, както и от това доколко опонента ти умее да блъфира по време на ходовете си.

nastolna-igra-7-wonders-duel-nastolna-igra-7-wonders-duel-5425016923818_2__1

Всички карти са на масата (буквално) и решенията трябва да се вземат бързо.Картите не се драфтват, а избират разкрити в определена последователност от масата, всеки играч има на свое разположение по няколко чудеса, а сградите, които ти самият строиш, правят ресурсите от съответния вид по-скъпи за опонента ти – все неща, които правят играта между двама играчи по-тактическа и съревнователна.

Дизайнът на играта отново е страхотен и удобен. Компонентите са качествени, кутията е практична и всичко в нея е огранизирано лесно. Изглежда прекалено хубаво, за да е истина, но наистина – 7 Wonders Duel е игра, за която нямаме никакви забележки. Играем я от поне година и още не ни е омръзнала и няма да спрем да я препоръчваме.

Подходяща е, както за начинаещи любители на настолните игри, така и за опитни стари кучета. Ако сте двама души и не желаете да скучаете – 7 Wonders Duel е решението, което търсите!

Журналист по образование и книжар по професия. Работя в Ориндж от 6 години, а си завирам носа сред книги от 4-годишна. Завърших магистратура в СУ,, Св. Климент Охридски", специалност Литература, кино и визуална култура.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *