5 страшни предложения за Хелоуин

5 страшни предложения за Хелоуин

октомври 29, 2021
Категория: Публикации
0 780 0
5 страшни предложения за Хелоуин

5 страшни предложения за Хелоуин

Наближава най-страховитият ден от годината, когато навред бродят всякакви вещици, вампири, скелети и други ужасяващи създания. Хелоуин е зад ъгъла, а ние сме ти подготвили 5 страшни предложения за четене, с които да направиш празника още по-зловещ.

Можеш да разгледаш всички страшни предложения за Хелоуин на orangecenter.bg. Възползвай се от намаленията  до на 31.10.21 г.

Дълбините

„Дълбините, Алма Катсу“

Първото ни страшно предложение е „Дълбините“ на Алма Катсу. Смрази кръвта си този Хелоуин с призрачна история, развиваща се на кораба „Титаник“. Призраците от кораба сякаш преследват една млада жена и няколко години по-късно, на кораба на „Британик“ тя ги среща отново.

Романът се развива в две времеви линии едновременно – през 1912 г. на кораба „Титаник“ и през 1916 г. на кораба „Британик“. Опознаваме различни герои, пътували на корабите преди потъването им. Но общото помежду им е Ани.

Камериерката Ани Хебли става свидетел на безследно изчезване на човек и внезапната смърт на друг, преди да види как корабът потъва…, а тя оцелява. 4 години по-късно работи като медицинска сестра на военноморския кораб „Британик“, а демоните от първото ѝ плаване още я преследват…

Алма Катсу базира романа на познатите ни истории на двата кораба, но добавя към тях призрачна нотка и известна доза мистерия, за да превърне „Дълбините“ в ужасяваща приказка.


Автор

Алма Катсу

Брой страници

464

Издателство

Orange books

Рейтинг в Goodreads:

3.36

Ловци на вещици

„Ловци на вещици, Макс Сеек“

Второто ни страшно предложение е окултният трилър „Ловци на вещици“ на Макс Сеек, в който опитната полицайка Йесика Ниеми се изправя пред невъобразими предизвикателства в трудния случай, с който се заема.

Първото убийство, което разследва, е на жената на известния автор Рогер Копонен. Много скоро става ясно, че убийството е извършено точно както друго убийство в един от неговите романи. Йесика и екипът ѝ разкриват още няколко убийства, кое от кое по-странни.

През цялото време разследващите имат усещането, че убиецът е на една крачка пред тях и че дори определя стъпките и действията им… Като допълнение, полицията среща доказателства, че хора, смятани за мъртви, са още живи. Но как е възможно това?

В бясна надпревара с времето, разследващите се опитват да разгадаят кой е убиецът, преди да е паднала следващата жертва.


Автор

Макс Сеек

Брой страници

416

Издателство

Емас

Рейтинг в Goodreads

3.50

Дракул

„Дракул, Дейкър Стокър и Джонатан Баркър“

„Дракула“ на Брам Стокър е основополагащ роман за жанра хорър и благодарение на него днес четем толкова истории за вампири и други страховити създания. Но романът има своята предистория и тя е разказана в „Дракул“ от праплеменника на Брам Стокър Дейкър Стокър и писателя Джонатан Баркър – това е и третото ни страшно предложение.

Когато Брам Стокър пише „Дракула“, той не създава фикция, а пише с желанието да предупреди хората за съществуването на страшна и зла сила, много по-древна от по-късно измислената история за Влад Цепеш.

Но какво се крие зад историята на „Дракула“? С какво се е сблъскал Брам Стокър, толкова страшно, че никой издател не е пожелал да публикува романа му с всички детайли в него? И дали всъщност проблемът не е в прекалено развитото въображение на автора, подбуждано в продължение на години от бавачката му Елън?

Дейкър Стокър и Джонатан Баркър опитват да отговорят на тези и много други въпроси в „Дракул“.


Автор

Дейкър СтокърДжонатан Баркър

Брой страници

424

Издателство

Плеяда

Рейтинг в Goodreads

4.11

Веригата

„Веригата на Ейдриън Маккинти“

Историята започва по познат начин. Телефонът звъни и непознат глас съобщава, че детето ти е отвлечено и за да ти го върнат, трябва платиш голяма сума пари. Но във „Веригата“ на Ейдриън Маккинти нещата далеч не приключват дотук. За да си върнеш детето, на свой ред трябва да отвлечеш чуждо дете и да поискаш откуп за него. Само след като вземеш откупа, можеш да си върнеш и детето.

Четвъртото ни страшно предложение е смразяващ трилър, в който ставаме свидетели на това как добри хора са принудени да извършват лоши неща. И те го правят, за да спасят собствените си деца.

Романът се фокусира върху Рейчъл О‘Нийл, поредната жертва по веригата, която разбира, че дъщеря ѝ е отвлечена. И тепърва ѝ предстои да разбере какво е способна да стори, за да я спаси.

Има ли как чудовищната верига да бъде прекъсната?


Автор

Ейдриън Маккинти

Брой страници

400

Издателство

Анишър

Рейтинг в Goodreads

3.80

Другият

„Другият, Стивън Кинг“

Последното ни страшно предложение е „Другият“ на Стивън Кинг, базиран на стара мексиканска легенда за зло същество, което се подхранва от невярата в съществуването му и трупа сили година след година.

Обичаният от всички във Флинт Сити треньор на детски отбор Тери Мейтланд е арестуван публично за отвличането на дете. Тери е изумен, защото има неоспоримо алиби – в същия ден, в който е извършено отвличането, той е бил на среща с писателя Харлан Коубън в друг град и е заснет на видео.

Възможно ли е един човек да бъде на две места едновременно? Докато полицията разследва случая, открива все по-странни улики. В случая се намесва и Холи Гибни, наследничката на Бил Ходжис от „Мистър Мерцедес“, която вече има опит със свръхестественото.

Разследващите са изправени пред нещо, което разумът им упорито отхвърля, но са принудени да му повярват.


Автор

Стивън Кинг

Брой страници

608

Издателство

Плеяда

Рейтинг в Goodreads

3.98

Разгледай всички страшни намаления за Хелоуин и избирай сред книги от различни жанрове, филми и музика, игри и играчки, подаръци и много други! Възползвай се от предложението до 31.10. 21г.

А ти какво ще четеш този Хелоуин?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *