4 лесни стъпки за организиране на времето

4 лесни стъпки за организиране на времето

ноември 4, 2015
Категория: Идеи
0 9356 4
4 лесни стъпки за организиране на времето

4 лесни стъпки за организиране на времето

Случвало ли ви се е в края на деня да се питате как отлетяха часовете? Искало ли ви се е да можете да добавите поне още един допълнителен час в денонощието, за да tiredприключите с ангажиментите в рамките на деня?

Да, напълно познато ни е! Голяма част от нас изпитват тези тревоги ежедневно. И докато все още не можем да се клонираме или да добавяме по някой друг допълнителен час, най-доброто, което можем да направим, е да се научим да използваме времето оптимално.

Първата стъпка, която трябва да предприемем, е да забравим за запомнянето. Да, точно така! Усилията да запомняме всички важни ангажименти, да товарим паметта си с тях и да ги преговаряме вечер преди да заспим са напълно излишни.

Втората стъпка е да решим къде ще водим нашите записки. Дали ще изберем тефтер, бележник, пад или органайзер е въпрос на предпочитание. На база опита, който имаме с различните продукти, смело можем да заявим, че органайзерът е един от най-верните помощници, просто защото е създаден именно за това – да организира времето и задачите.

Третата стъпка е да изберем модела на органайзера. Добра идея е да използваме два органайзера. Един по-голям модел, който да стои в офиса или у дома и да служи за по-подробни бележки, и един по-малък (джобен), който да ползваме, когато сме в движение през деня. За да работи този начин на организиране на времето е изключително важно да  бъдем системни в попълването на двата органайзера. Ако смятате, че не бихте се справили, нашият съвет е да заложите на един с всички необходими екстри, например калкулатор, линия, индекс листчета, цветни разделители и тн.

Ето няколко идеи от нас за модели и допълнителни екстри, с които да направите организирането лесно, бързо и удобно.

1

Органайзер Filofax Saffiano Compact

2-new

 Органайзер Filofax Pennybridge iPad

3

 Filofax Saffiano Aquamarine

4-new

 Папка – органайзер Filofax Pennybridge Zipped Folio

Четвърта стъпка – вече имаме органайзер, но откъде да започнем? Противно на схващането, че той служи само за работни задачи, с него можем да си помагаме за:

  • предстоящи плащания на сметки, така ще избегнем просрочването на задължения
  • рождени дни през съответния месец
  • организиране на дните за спорт
  • посещенията при лекар, фризьор, маникюрист и всеки друг, за когото има шанс да забравим, особено ако записваме часа си седмици предварително.
  • записване на всякакви идеи, които ни хрумнат
  • подсещане за предстоящи филми по кината или сериали по телевизията
  • отработени часове – особено ако работите на свободна практика е задължително да водите такъв отчет

Разбира се това са само малка част от задачите, които можете да организирате. Органайзерите Filofax са се погрижили за богатия избор от модели за различни ангажименти, а на вас оставяме избора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *