3 нови детски книги, които си заслужават

3 нови детски книги, които си заслужават

юни 20, 2016
Категория: Идеи, Публикации, Ревюта
0 5016 1
3 нови детски книги, които си заслужават

3 нови детски книги, които си заслужават

Без да ви губим времето искаме да ви препоръчаме 3 нови детски книги, които си заслужават. Лятото обикновено е период, посветен на книгите от училищните списъци с препоръчителна литература, но не бива да забравяме, че четенето не е задължение, а удоволствие и забавление. Затова следващите 3 заглавия са изключително подходящи за детето ви, докато сте на почивка или просто сте се отпуснали в дома си.

 

g-n-smradlyo-9789548396707„Г-н Смръдльо“, Дейвид Уолямс

Дейвид Уолямс бързо се превърна в един от най-симпатичните и харесвани детски писатели. Романите му са не просто забавни, те са поучителни, защото напомнят, че под повърхността на нещата често се крие нещо различно и не бива да съдим само по външния вид. Всеки има право да бъде каквото поиска, нали така?

Клоуи е почти най-самотното момиченце на света. Тя обаче се натъква на г-н Смръдльо, местния скитник. Да, той малко мирише, но е единственият човек, който някога се е държал мило с нея. Затова, щом изпада в нужда от подслон, Клоуи го приютява в градинската барака!
 
Само че тя скоро ще узнае как някои тайни могат да докарат неприятности. И като говорим за тайни, може би г-н Смръдльо е нещо повече от това, което се надушва отначало…
 
 
oto-e-nosorog-9789545275692„Ото е носорог“, Оле Лун Киркегор
Тази книга е една малка машина на времето. 

Една вълнуваща детска книжка за двама приятели, които срещат носорога Ото, който ще промени живота им завинаги.

Чу се „гръмп, хрък“ и най-ненадейно в дневната до Топър изникна жив-живеничък носорог…
Така започва приключението на Топър и Виго с носорога Ото, който от най-обикновена рисунка на стената се превръща в истински и много гладен носорог.

Историята за онова, което може да се случи, когато човек намери един не съвсем обикновен молив.

 

9789543572687„Ванго. Между небето и земята“, Тимоте дьо Фомбел

Едно момче бяга от своите преследвачи... Време на бягството: 30-те години на миналия век, най-вълнуващото време от историята на Европа. Място на гонитбата: Европа от Айфеловата кула и „Нотр Дам“ през нацистка Германия до Сталинска Русия и обратно до вулкана Стромболи в Средиземно море и до най-северната точка на Шотландия. Средство на бягството: влак, лодка, състезателен автомобил и най-вече цепелин. Бягащ: Ванго, момчето, което не знае откъде е, кой е и защо го гонят. Но знае, че трябва да бяга, защото от това зависи животът му. Второстепенни, но не маловажни, герои: Мадмоазел, отгледала Ванго, приятелят му, монахът Зафиро, красивата Етел, Сталин, командирът на цепелина Екенер, малко есесовци и други жители на планетата. Всичко това младият автор Тимоте дьо Фомбел, носител на над 30 награди за детско-юношеска литература, е вплел в един спиращ дъха роман. А Ванго ще разбере кой е, когато открие кой го гони.

Журналист по образование и книжар по професия. Работя в Ориндж от 6 години, а си завирам носа сред книги от 4-годишна. Завърших магистратура в СУ,, Св. Климент Охридски", специалност Литература, кино и визуална култура.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *