10 книги, които да прочетеш тази пролет

10 книги, които да прочетеш тази пролет

март 25, 2021
Категория: Публикации
1 3361 4
10 книги, които да прочетеш тази пролет

10 книги, които да прочетеш тази пролет

Пролетта пристъпва бавно и все по-често слънцето ни се усмихва. Време е за нови емоции и нови книжни предложения. Подбрахме за теб 10 заглавия, на които да се насладиш през този сезон.

Законът на невинността

Ако си фен на криминални и съдебни романи – няма как да останеш безраличен към новия трилър на Майкъл Конъли „Законът на невинността“. В него адвокатът Мики Холър е обвинен в убийство и всички доказателства сочат, че именно той е извършителят. Ще успее ли да докаже невинността си? Ще открие ли кой стои зад всичко това? Поеми на заплетено разследване с него и разбери отговорите на тези въпроси.

На жените с обич

Обичаната Исабел Алиенде, принудена да стои у дома, както милиони други хора по света, заради пандемията, подготвя истински подарък за многобройните си фенове – „На жените с обич”. Това е разказ  за ролята и мястото на жените в обществото, а Алиенде пише с типичния си завлядяващ стил. Подари си време само за теб и му се наслади!

Глина

Българският език и история са мистика и красота! И точно на това се опира Виктория Бешлийска в първия си роман, озаглавен „Глина”. Пренеси се назад във времето със завладяващата история за Жара и Велико, чиято любов може би ще се окаже спасение за неволите на едно цяло село. Пренеси се назад във времето и в българския бит с тази завладяваща история!

Лъжите, които изрече

„Изключително добре написан и шокиращ трилър, който постепенно ти влиза под кожата.“ Така Алекс Майкълидис описва драматичния трилър „Лъжите, които изрече” на Хариет Тайс. Потопи се в една история за това докъде водят лъжите, макар и продиктувани от добри намерения.

Тук, в истинския свят

Спомняш ли си как като дете си съчиняваше магични светове и вълнуващи приключения? „Тук, в истинския свят” ни среща с две деца с безгранично въображение, които създават това, за което винаги са мечтали. Но както често се случва и в живота – появяват се трудности. Гмурни се в една история за силата на мечтите и вярата в тях!

1984

Решихме да ти предложим книга, написана отдавна, но актуална и до днес. С нов превод от Венцислав К. Венков, „1984” отново ни вълнува и ни подтиква към екзистенциални въпроси за режимите на управление, свободата и ролята ни в обществото. Сигурни сме, че няма да съжаляваш, ако решиш да прекараш уикенда именно с тази книга.

Да прецакаш Дявола

Нека ти предложим и нещо по-различно от художествена литература – „Да прецакаш Дявола” на Наполеон Хил – американски писател, автор на абсолютния бестесър „Мисли и забогатявай”. Според самия автор книгата ни дава възможността да се освободим от „затвора” на собствените ни мисли, който ни пречи да бъдем успешни и да постигаме целите си. Звучи интригуващо, нали?

Перфектният обир

Луксозен хотел, богати гости… звучи точно като перфектното място за обир, нали? Така смятат и трима американци, главни герои в книгата „Перфектният обир” на Майкъл Крайтън , решени да направят удара на живота си, като оберат един от най-луксозните хотели в Испания. Всичко е премислено до най-малкия детайл, но нещо непредвидено подлага на риск успешността на обира. Какво? Разбери сам! 

Опашката

Колко голяма е силата на любовта? Отговорът на този въпрос се крие в романа на Захари Карабашлиев „Опашката”. Главният герой Павел е изправен пред труден избор – дали да поеме важен политически пост, или да остане със своята любима Невена, която е сполетяна от нещо, повече от странно – пораства ѝ опашка. До какви последствия водят тези съдбоносни решения? Отговорът ще откриеш на страниците на „Опашката”.

Хари Потър и Философският камък

История, с която поколения са пораснали, чакайки писмото за прием в училището за вълшебства и магия „Хогуортс”. Ако досега не си изживял магията на Хари Потър, сега е моментът да го направиш. Впусни се във вълнуващо приключение с тримата приятели Хари, Рон и Хърмаяни!

Това са нашите предложения за книги, които да прочетеш през тази пролет. А кои са твоите? Сподели ни в коментар!

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *