Японската сензация

Японската сензация „Ямато“ с нова програма в България!

октомври 29, 2018
Категория: Публикации
0 1030 2
Японската сензация „Ямато“ с нова програма в България!

Японската сензация „Ямато“ с нова програма в България!

Японските барабанисти Ямато представят новата си програма „Предизвикателството“ в София на 18 ноември в зала 1 на НДК!

Дванадесет барабанисти излизат на сцената. Ударите по барабаните започват, големият и внушителен тайко-барабан определено прави впечатление! Важно е да се знае, че е изработен от 500-годишно дърво. Той е техният талисман, свещеният барабан на Ямато. Барабанистите движат телата си, стремейки се да докоснат барабана с душите си и създават силна енергийна вирхушка. Представленията им са толкова интензивни, че след края им сърцата на зрителите туптят по-силно! Публиката винаги е непреодолимо завладяна от ритъма на барабаните! Групата, идваща от красивата префектура Нара в Япония, винаги очарова с оригинален и иновативен подход към традиционните японски музикални ударни инструменти „уадайко“. Ямато са олицетворение на японския дух, разтърсващ звук, който ще ви накара да усетите нови и вълнуващи емоции.

 

 

Групата е създадена през 1993 г., а през 25-те години оттогава досега, японските барабанисти Ямато са свирили в 54 държави по света с над 3500 спектакъла пред 6 милиона зрители. Изпълненията им винаги са се радвали на възторжени отзиви от публика и критика! Барабанистите живеят в селището Асука, наречено „родно място на японската култура“, но през по-голямата част от времето – между 6 и 10 месеца всяка година – изнасят прочутите си представления по целия свят. Ямато се гордеят, че са групата с най-голям брой международни представления сред всички японски изпълнители!

Тяхното мото и мисия е да са креативни. Затова, освен че свирят заедно, всички членове на групата живеят заедно и се стремят да творят всичко сами. В това число музикалните композиции, театралните продукции, декори, осветлението, хореография и т.н., като дори палките за барабаните – т. нар. бачи – използвани в представленията, са изработени от тях самите. Този начин на живот и поглед към света е в основата на световния успех на Ямато. Те използват своето творчество, за да превърнат уадайко-барабаните в изкуство, което намира отклик във всички страни света. Изкуството на уадайко е вдъхновявало хората още от древни времена. Ямато съхраняват тази традиция в сърцата си и я пресътворяват по един собствен и уникален начин!

 

Билети за грандиозните спектакли на Ямато в България можете да закупите във всеки магазин Orange center в страната! Контакти на всички магазини ще откриете тук.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *