УНИЦЕФ иска да чуе мнението на децата!

УНИЦЕФ иска да чуе мнението на децата!

ноември 6, 2018
Категория: Публикации
0 938 2
УНИЦЕФ иска да чуе мнението на децата!

УНИЦЕФ иска да чуе мнението на децата!

Ние от Orange center заставаме зад най-голямата организация за защита на детските права – УНИЦЕФ и подкрепяме целите и мисията ѝ да подсигури безопасността в настоящето и бъдещето на децата в Европа.

Сега УНИЦЕФ дава възможност децата и младежите до 18 години да участват в онлайн проучването „Европа, каквато я искат децата“, в която могат да споделят своите виждания, свързани с бъдещето на Стария континент. УНИЦЕФ кани всички младежи да се включат активно в изграждането на по-добра перспектива за развитие на Европейския съюз, като изразят своето мнение по важни въпроси като:

  • Какво би направило училището ти по-безопасно място?
  • Какво мислиш за времето, което прекарваш със семейството си?
  • Кои са най-важните неща, които Европейският съюз трябва да направи, за да подобри живота ти или бъдещите ти възможности?

 

Важно: Няма правилни и грешни отговори!

 

Целта на проучването, организирано от УНИЦЕФ, е децата и младежите да споделят своите виждания за онази Европа, която искат да имат. Темите, които анкетата покрива са свързани с преживяванията на децата в семейството, училището и обществото като цяло, както и тяхното отношение към Европа. Тя е разработена от експерти в сферата на детските права и въпросите в нея са съобразени с възрастта на респондентите.

На база на резултатите от „Европа, каквато я искат децата“ ще бъдат проведени дискусии на високо ниво по време на пленарно заседание с участието на делегация с деца и млади хора от целия ЕС. Събитието ще се състои на 20 ноември, когато се навършват 29 години от подписването на Конвенцията за правата на детето на ООН, и ще бъде с участието на председателя на Европейския парламент Антонио Таяни.

Всяко дете на възраст до 18 г. може да участва в проучването! Въпросите са насочени към деца, живеещи в рамките на Европейския съюз, но отговорите на всички са добре дошли!

Анкетата е достъпна тук и е отворена до 20 ноември 2018 г. Попълването  отнема между 7 и 10 минути и не изсква предоставяне на лични данни!

Orange center подкрепя УНИЦЕФ в мисията да предостави гласност за мнението по различни сериозни въпроси на дневен ред на децата и младежите в Европа!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *