Внимание! С обич към животните - книгите на Холи Уеб

Внимание! С обич към животните – книгите на Холи Уеб

април 10, 2017
Категория: Публикации, Ревюта
0 4209 2
Внимание! С обич към животните – книгите на Холи Уеб

Внимание! С обич към животните – книгите на Холи Уеб

Holly_Web_bez_domХоли Уеб – една от най-сърцестоплящите и очарователни авторки на детски романи – може да се похвали с нова поредица на български език, благодарение на изд. „Фют“.

Книгите на Холи Уеб са един от най-милите подаръци, които може да направите на детето си, ако то обича животни или ако искате да развиете у него такова чувство. Кратките романи на английската писателка са любими на милиони деца по цял свят, именно заради специалното отношение, което тя отдава, на връзката между децата и животните – между приятелството, разбирането и привързаността, която се ражда между тях и заради важността да се грижиш за околните, независимо дали са хора, или не.

Може би вече познавате „зимните“ истории на Холи Уеб – „Зимното вълче“, в което едно момиченце преодолява страха си от кучета с помощта на дневника на неин пра-прадядо, който преди много години намира изоставено вълче и опитва да го спаси. Или „Снежното мече“, в което малката Сара се оказва по пътеката на едно необикновено пътешествие в компанията на семейство мечки. А може би си спомняте опита  на Изабел да спаси снежните леопарди от зоологическата градина в романа „Снежните леопарди“?

Holly_Web_dom_mollyАко сте чели дори една от тези истории заедно с детето си, то тогава познавате топлината и сърдечността, които те излъчват. Ако не сте, горещо ви препоръчваме да го направите, защото това да бъдеш добър към околните същества е нещо, което е хубаво да си припомняне често. А историите на Холи Уеб са прекрасен начин това да се случи.

„Самичка в снега”, „Дом за Моли”, „Тайното котенце” и „Без дом” са първите четири заглавия от най-продаваната и успешна поредица романи на Холи Уеб. Те вече са и в България, благодарение на издателство „Фют”.От историите й блика любов както към децата, така и към четириногите им приятели. Тя внимателно и ласкаво следва героите си, за да ни покаже, че там, където се срещат обичта и мечтата, винаги става чудо. Чудо, което променя света и го прави по-добър.

Препоръчваме силно за деца, които тепърва откриват любовта към четенето. Книжките не са натоварващи като обем, текстът вътре е с едър шрифт, а историите са наистина завладяващи. Холи Уеб е чудесен автор, с който да запалите децата си по четенето, а ако това вече е факт – просто им подарете едно мило приключение.

Журналист по образование и книжар по професия. Работя в Ориндж от 6 години, а си завирам носа сред книги от 4-годишна. Завърших магистратура в СУ,, Св. Климент Охридски", специалност Литература, кино и визуална култура.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *