Любимците на публиката през 2014-та

Любимците на публиката през 2014-та

януари 15, 2015
Категория: Публикации
0 17491 5
Любимците на публиката през 2014-та

Любимците на публиката през 2014-та

Посрещнахме новата година, съставихме списъците с нови предизвикателства и с нетърпение очакваме изненадите, които са подготвили любимите ни автори, певци и актьори.

Нека сега обаче да се обърнем за момент към изминалата 2014-та година, за да видим кой обра овациите на публиката и оглави класациите според USA Today.

Автор на годината

Изданието избра за автор на годината любимецът на тийнейджърите – Джон Грийн. Защо именно той? „Защото той направи ОК това да плачеш и да се смееш през сълзи. ОК.”

okay

37-годишният автор с лекота завладява децата и тийнейджърите. Неговият роман „Вината в нашите звезди” се превърна в абсолютен бестселър веднага след публикуването му, а екранизацията на книгата през 2014-та година донесе приходи от над 124 милиона долара.

Авторът набира все по-голяма популярност по целия свят и неговите фенове с нетърпение очакват екранизацията на други два бестселъра – „Хартиени градове” и „Къде си, Аляска?”.

А на въпроса „Кога да очакваме нова книга от Джон Грийн?”, неговият издател отговаря лаконично: „Нямаме информация от Джон какво следва нататък.”

Албум и песен на годината

За албум на годината USA Today провъзгласи “1989” на Taylor Swift. Петият студиен албум на певицата доминира в класациите и постигна значителен успех през 2014-та година. Още преди излизането му, изпълнителката изключително умело предизвика огромен интерес у своите почитатели.

Така Swift успя за една седмица да направи това, което останалите албуми на 2014-та не успяха – да продаде 1 милион копия. За три седмици броят им бе удвоен.

Taylor_Swift_-_1989

През изминалата година станахме свидетели на изгряването на куп нови звезди, но една от тях направи значителен пробив – 22-годишният британец Sam Smith.

Сингълът на Smith “Stay with me” от дебютния му албум „In the Lonely Hour” бе избран за песен на годината.  Изпълнителят я написва съвместно с James Napier и Williams Phillips и не след дълго тя му донася цели шест номинации за „Грами“.

promo233571135

       Източник: www.capitalfm.com

Филм на годината

Филмовият критик на USA Today  Клаудия Пуиг е гледала повече от 200 филма през 2014-та година. Преминавайки през нискобюджетни комедии, носители на „Оскар“ и зрелищни фантастики, ето кой очертава като истински фаворит:

5499_4105

       Източник: www.empirecinemas.co.uk 

Юношество“ е не просто постижение в киното с 12-те години, които отнема направата му, но и един от най-силно въздействащите и обвързващи емоционално филми, правени някога. Лентата, създадена от Ричард Линклейтър, определено заслужава вниманието на публиката за години напред.

Филмът е заснет само за 39 дни, но през големи интервали, като по този начин проследява различни моменти от живота на героите и тяхната действителна физическа промяна.

„Юношество“ представя живота на чувствителния Мейсън (Елар Колтрейн), който отраства заедно с по-малката си сестра Саманта (Лорелай Линклейтър) до борещата се за оцеляването им майка. Навлизайки все по-дълбоко в семейната история на Мейсън, пред зрителя сякаш оживява същински фотоалбум.

А кои са вашите лични фаворити?   🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *