Любимите нови книги на книжаря - месец юли

Любимите нови книги на книжаря – месец юли

юли 26, 2016
Категория: Забавно, Ревюта
0 3357 0
Любимите нови книги на книжаря – месец юли

Любимите нови книги на книжаря – месец юли

И юли дойде и почти си отиде, което значи, че дойде времето да ви представим любимите нови книги на книжаря за месеца. Все още имате време за отпуски, все още имате време за лениви уикенди с книга в ръка, затова разгледайте нашите предложения и ги обмислете сериозно, защото не са случайни.

 

Любимите нови книги на книжаря – месец юли

 

udivitelnata-i-izklyuchitelna-prikazka-za-mirar-i-goliat-9789542821113Удивителната и изключителна приказка за Мирър и Голиат, Ишбел Бий

Ето на това се казва любов от пръв поглед. Тази разкошна книга пристигна в книжарницата преди едва няколко дни, но на всички ни стана ясно, че е нещо специално. И сме убедени, че е така, защото…вижте сами!

1888 г. Момиче на име Мирър и нейният мистериозен спътник Голиат пристигат на брега на викторианска Англия. Нещо не е наред с момичето от деня, в който нейният обсебен от лудост дядо я заключва в тайнствен часовник, обсипан с божи кравички. Мирър не знае каква е, но е наясно, че вече не е точно човек.
Джон Лъвхарт, от своя страна, не е роден проклет. Но след зловещата смърт на родителите му е осиновен от мистър Фингърс, демоничен властник на Подземния свят. Някои казват, че той е побъркан. Джон би се съгласил. 
Сега мистър Фингърс има една основна цел – да похити Мирър, чиято душа е ключът към затвърждаване на властта му за вечни времена. Чудакът Джон, облечен в палтата си, обсипани със сърца, винаги готов на импулсивна жестокост, трябва да я открие за него.
 
 
 
Бащата на Мег е изчезнал мистериозно по време на ескеприменти с пътуване във времето през петото измерение. Сега Мег, Чарлс Уолас и приятелят им Калвин предприемат опасно пътешествие, за да го намерят. За целта обаче децата трябва да преминат отвъд Тъмата, която се простира из космоса и поглъща планета след планета. Ще успеят ли да надхитрят силите на злото, с които ще се сблъскат по време на необикновената си мисия…
Една уникална история за пътуване във времето и един баща, който е изчезнал по време на експерименти. А сега неговите деца тръгват на една опасна мисия в опит да го спасят.
 
 
 
Луната иска да те убие. И има хиляда начина да го направи. Жестокият студ на вакуума. Смъртоносните дъждове на радиацията. Задушаващият прах, по-стар от Земята. Все по-крехките ти кости. А може и да не ти останат пари за вода. Или въздух. Или просто да застанеш на пътя на един от Петте Дракона – корпорациите, които властват над Луната и управляват изобилието ѝ от ресурси и възможности. Но ти ще останеш – защото Луната може да те направи по-богат, отколкото някога си си представял. 
 
 
 
 
Този роман ни бе горещо препоръчан от друг книжен плъх, в чиято преценка силно вярваме.
В мъглива лятна нощ от Мартас Винярд за Ню Йорк излита частен самолет с 11 души на борда: екипаж, две семейства милионери и един неуспял художник, който се качва в последния момент. 16 минути по-късно самолетът се разбива в океана. Кои са единствените оцелели? 
Как успяват да преплуват 16 километра до брега – без ясен ориентир, в мъгливия мрак, необезпокоявани от акулите? Защо се разбива самолетът? Личните истории на пътниците преди и след катастрофата разплитат мистерията стъпка по стъпка до самия разтърсващ финал.

 

Журналист по образование и книжар по професия. Работя в Ориндж от 6 години, а си завирам носа сред книги от 4-годишна. Завърших магистратура в СУ,, Св. Климент Охридски", специалност Литература, кино и визуална култура.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *