Любими български рецепти

Любими български рецепти

юли 18, 2016
Категория: Знаете ли, че ..., Идеи, Ревюта
0 2550 2
Любими български рецепти

Любими български рецепти

Кои са вашите любими български рецепти?

Знаете ли, отдавна не бяхме срещали хубаво и качествено издание за българска традиционна кухня. Такова, което да е придружено с красиви фотографии, което да включва ястия, които са съобразени с продукти, които могат да бъдат лесно намерени навсякъде и не на последно място – нетрудни за приготвяне.

Още в предговора на книгата „Любими български рецепти“ авторката Ивелина Иванова напомня, че България е място, което се намира на кръстопът и в което се сливат вкусовете на Европа и Ориента, на Изтока и Запада, на Севера и Юга. Това прави кухнята ни разнообразна, макар и малко консервативна.

201599_bАко си мислите, че книга като тази няма на какво да ви научи, се заблуждавате. Тя със сигурност ще разчупи менюто в дома ви, защото ще ви напомни и ще ви запознае с ястия, които най-вероятно сте опитвали някога, но по една или друга причина не приготвяте. Това ще се промени. Ще преоткриете любовта си към боба, чушките, рибата, домашния хляб, баницата

Още по-хубавото идва с факта, че книгата „Любими  български рецепти“ може да бъде намерена и на английски език. Така ще зарадвате свои приятели в чужбина, които имат интерес към българската кухня. А ако нямат – убедени сме, че тази книга ще го породи. Изданието е луксозно, цветно и представя традиционната ни кухня детайло и прецизно

Ивелина Иванова е автор е на много кулинарни книги и водещ на готварски курсове за любители. За нея готвенето е повече от професия – то е просто начин на живот. Ива притежава усет и талант да създава нови вкусни ястия – и в работата си, и у дома. 

Журналист по образование и книжар по професия. Работя в Ориндж от 6 години, а си завирам носа сред книги от 4-годишна. Завърших магистратура в СУ,, Св. Климент Охридски", специалност Литература, кино и визуална култура.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *