Какво да четем през лятото?

Какво да четем през лятото?

юни 7, 2016
Категория: Идеи, Публикации, Ревюта
1 7447 7
Какво да четем през лятото?

Какво да четем през лятото?

Какво да четем през лятото? Това е въпрос, който светва като малка лампичка в главите ни в началото на сезона на отпуските, почивките и слънчевото време. Отговорите са стотици и всички са правилни. Най-важното е да изкараме ваканцията си в компанията на хубави хора и хубави книги, които да ни накарат да се чувстваме още по-добре.

Днес сме решили да ви предложим няколко романа, за които ви обещаваме, че са истинска гаранция за добро настроение (независимо от сезона)

 

brit-mari-beshe-tuk-9789542820864„Брит-Мари беше тук“, Фредрик Бакман

Изключено е да не започнем именно с този роман, който се появява като глътка свежа напитка в наперената жега. Ето какво да четем през лятото! Прекрасно написан, динамичен, забавен и интересен роман, който ще ви отпусне и разсмее, независимо дали от възрастта и пола ви. Романът на Бакман е от онези универсални четива, които са подходящи за всеки, защото просто са ОЧАРОВАТЕЛНИ.

Готови ли сте за среща с една наистина колоритна дама? Защото Брит-Мари е тук и ви очаква.

 

 

elizabeth-face„Елизабет е изчезнала“, Ема Хийли

Неведнъж сме ви говорили за този роман, но то е, защото наистина го обичаме. Трогателната история на възрастната Мод, която има сериозни проблеми с паметта, ще ви привлече от пръв поглед. В нея ще намерите тайнствена загадка, която самата героиня не може да разреши. Ще изровите заедно с нея ключ към добре затулено в прах и мрак минало. Ще пиете чай, ще се усмихвате и ще се чувствате добре, защото Ема Хийли умее да разказва и да пише чудесно. Ще намерите ли Елизабет?

 

 

 

9786191504862„Неграмотното момиче, което можеше да смята“, Юнас Юнасон

Преди броени дни ви препоръчахме най-новия роман на Юнасон, затова сега ви връщаме малко назад към втората книга на писателя. Тя не отстъпва по нищо на никоя от посестримите си и ви обещава стопроцентово веселие.

Няма как да не погълнеш на един дъх този роман. Не само заради сюжета, а най-вече заради удоволствието да се посмееш над един свят, който се взема прекалено на сериозно, а всъщност е твърде крехък и оцеляването му може да зависи от волята на обикновено – или не толкова обикновено – чернокожо момиче и от това, че и кралете колят пилета.

 

stakleniya-chovek-9786191950881„Стъкленият човек“, Ерих Кестнер

Няма да пропуснем да препоръчаме и сборник с разкази.

Най-силно чувство за хумор имат тъжните хора. Ерих Кестнер е поет, разказвач и детски писател, в чиято ведра усмивка винаги трепти малко тъга. Носител е на престижните награди за литература Георг Бюхнер и Ханс Кристиан Андерсен и независимо дали пише за деца или възрастни, винаги се уповава на чувството си за хумор. Тази негова дарба се усеща в сборника с кратки разкази „Стъкленият човек“. Събраните над 40 невероятни истории за пътешествия, за остроумни лъжи и любов са писани през 20-те години на ХХ век и следвоенното време.

 

knizharnitsa-na-kolela-9789547422278„Книжарница на колела“, Джени Колган

Това е книга за любовта към книгите. Книга за смелостта да преследваме мечтите си.
 
След като любимата й библиотека в Бирмингам затваря врати, Нина е отчаяна. Липсват й срещите и разговорите с читателите, радостта от това, да препоръчаш на всеки точната книга. Тя винаги е мечтала за собствена книжарница и въпре­ки трудностите успява да се сдобие с малка каравана. Импулсивното й решение за ново начало в живота я отвежда в тучната зеленина на Шотландия. 
Обикаляйки със своята книжарница на колела из изпълнените със светлина и приказна природа малки градчета, Нина се среща с усмихнати хора, които живеят по свой собствен начин далеч от суетата и суматохата на големия град. Намира много сродни души, обичащи книгите също като нея. Всичко това кара Нина да се почувства така, сякаш е попаднала в рая, а неочаквано в нейната книжна вселена се промъква и любовта…
 
 

 

Журналист по образование и книжар по професия. Работя в Ориндж от 6 години, а си завирам носа сред книги от 4-годишна. Завърших магистратура в СУ,, Св. Климент Охридски", специалност Литература, кино и визуална култура.

Вижте другите ми публикации

1 коментар

  1. Pingback: 5 задължителни аксесоара за нашите летни приключения

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *