Джоджо Мойс – автор на месец февруари в Orange center

Джоджо Мойс – автор на месец февруари в Orange center

февруари 25, 2021
Категория: Публикации
2 41930 1
Джоджо Мойс – автор на месец февруари в Orange center

Джоджо Мойс – автор на месец февруари в Orange center

В последните дни на февруари решихме да те срещнем по-отблизо с Джоджо Мойс – автор на месеца в Orange center. Ако на първо четене името на авторката не ти говори нищо, едва ли си пропуснал една от най-известните ѝ книги „Аз преди теб” – екранизирана през 2016 година. Продължи да четеш, за да научиш повече за Джоджо Мойс.

Биография

Полин Сара Джо Мойс – както е истинското име на Джоджо Мойс, е родена през 1969 година в Мейдстоун, Англия. Към момента авторката живее в Грейт Сампфорд заедно със съпруга си Чарлз Артър и трите им деца.

Преди да започне писателската си кариера, още като студент в Royal Holloway, University of London, Мойс посвещава времето си на различни дейности – преписване на текстове на Брайловата азбука, подготвяне на брошури за туристическа агенция и оператор в кол център.

След завършване на Royal Holloway, University of London, Джоджо Мойс работи известно време за местна новинарска емисия в Егхам. След това, в продължение на 10 години Мойс работи на различни позиции за The Independent.

Творчество

Стартът на кариерата на писател на Джоджо Мойс е бил толкова труден, че тя почти е била готова да се откаже. Първите ѝ три ръкописа са отхвърлени от всички издатели. Мойс – по това време журналист, майка на малко дете, очакваща второ, решава, че ако и четвъртият ѝ ръкопис не предизвика интерес, прекратява опитите да издаде произведенията, написани от нея.

Успехът идва през 2002 година, когато е издадена първата ѝ книга Sheltering Rain. Именно тогава Мойс става „автор на пълен работен ден”.

Но наистина големият успех я достига с първата едноименната книга от поредицата „Аз преди теб”, включваща още книгите „След теб” и „Все още аз”. Дотогавашният издател на авторката – Hodder & Stoughton отказва да издаде хитовата книга и затова Мойс продава правата на Penguin. „Аз преди теб” е преведена на 46 езика и от нея са продадени над 14 милиона копия в целия свят.

Постиженията на книгата не приключват дотук. През 2016 в кината излиза филмът „Аз преди теб”, в който участват Емилия Кларк и Сам Клафлин.

Ако сме предизвикали интереса ти, всички книги на Джоджо Мойс можеш да откриеш с отстъпка 20% до края на месеца ТУК.

А ако си фен на авторката и си запознат с творчеството ѝ, ще се радваме да ни споделиш в коментар коя е любимата ти нейна книга.       

2 коментара

  1. Йорданка Колева
    Отговори

    Джоджо Мойс превзе сърцето ми още преди две години, когато случайно попаднах на филма „Аз преди теб“. После прочетох книгата и следя всичко, което излиза в книжарниците! Всички книги ми харесват, но любимата си остава първата: „Аз преди теб“!
    Желая здраве и успех на Orange center!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *