Благой Д. Иванов и неговите

Благой Д. Иванов и неговите „Трансформации“

март 29, 2018
Категория: Знаете ли, че..., Публикации, Ревюта
0 1835 2
Благой Д. Иванов и неговите „Трансформации“

Благой Д. Иванов и неговите „Трансформации“

„Трансформации“, първият сборник с разкази на Благой Д. Иванов, официално може да бъде предварително поръчан и ще ви донесе тематичен подарък – специална чаша с цитат и елемент от корицата.

Благой Д. Иванов е едно от най-популярните лица в съвременната българска кинокритика. След като миналата година написа и издаде сборника с есета „Добрите, лошите и грозните“, дойде ред и дълго пазените в тайни и тъмни чекмеждета разкази да видят бял свят. Сборникът се нарича „Трансформации“ и е най-новата книга от каталога на изд.Orange Books.

AuthorPhotoКакво казва самият Благой Д. Иванов, специално за блога на Orange Center?

Започнах да пиша разкази като ученик и скоро след това публикувах първите си кратки истории, населени с чудовища и чудатости. С времето обаче неочаквно се преориентирах към публицистиката и всъщност дебютната ми книга, „Добрите, лошите и грозните“, съдържаше кинокритически текстове, а не проза. Сега, с „Трансформации“, всичко си идва на мястото – не само защото в нея този път са включени само жанрови произведения, а и защото сборникът е реверанс към онази по-млада моя версия, която се палеше по писанията на Х. Ф. Лъвкрафт, Ан Райс и Стивън Кинг, и която сега се среща с по-зрялото ми „аз“, за да отвори път към фантастичното и страховитото по едновременно носталгичен и с една идея по-зрял начин. Надявам се, че резултатът ще ви допадне.

Разказите са идеални за онези, които не само не се страхуват от добра история на ужасите, но и искрено желаят да станат част от такава. Мрачната атмосфера, потискащите ситуации и още по-притеснителните развития на историите ще ви напомнят за „Особени сезони“ на Стивън Кинг или за някоя добра книга на Дийн Кунц.

„Трансформации“ е сборник с 20 разказа, а към всеки от тях има оригинална и притеснително добра илюстрация. Илюстрациите и корицата са дело на младата художничка Кристина Стоянова.

Готови ли сте за четене?

Младо семейство се наслаждава на пикник сред природата, когато едно от децата им прави грешката да се позабавлява със случайно открит мравуняк… Сприхав детектив подлага на кръстосан разпит мистериозен непознат и в процеса на разговора научава ужасяваща истина, която може да му коства живота… Любител градинар изравя в задния си двор древен артефакт, криещ зловеща сила, която моментално го обсебва… Безпощаден ловец на ликантропи побеждава в кървава схватка смъртоносен враг на прекалено висока цена… В разгара на зомби апокалипсис един мъж прибягва до отчаяна мярка, за да не бъде изяден жив…
Пригответе се за двайсет незабравими тръпки, които разкриват трансформациите на хора, места и събития в сблъсък с необяснимото. Тук ще откриете корпоративни злодеи, сюрреалистични съновидения и космически колонии, подходящо описани както с думи, така и с илюстрации, а след последната страница ви обещаваме ярки спомени, които неизменно гарантират натрапчиви кошмари.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *