„Стани младши книжар в Orange за един ден“ се завръща

„Стани младши книжар в Orange за един ден“ се завръща

април 2, 2018
Категория: Orange отблизо, Публикации, Събития
1 7282 5
„Стани младши книжар в Orange за един ден“ се завръща

„Стани младши книжар в Orange за един ден“ се завръща

Добрата новина е тук! „Стани младши книжар в Orange за един ден“ се завръща с втори сезон.

„Стани младши книжар в Orange за един ден“ е кампания, която е насочена към деца и юноши от 7 до 18-годишна възраст. Нейната цел е събуждането на интереса на подрастващите към четенето и любопитството им към живота на книгата. Първото ѝ издание се провежда през 2016 година и за нея кандидастват над 300 деца от цялата страна. В младши книжари се превръщат 60 от тях.

Вторият сезон е вече факт. В рамките на три последователни седмици в един ден от уикенда във всяка една от книжарници Orange в цялата страна ще има по 2 младши книжари, които не само ще бъдат посветени в някои от тайните на книжарството, но и ще имат възможност да препоръчат свои любими книги на малки и големи.

Кампанията стартира на Световния ден детската книга (2 април) с обявяване на новата форма за онлайн регистрация. Кандидатстването продължава до 20 април, след което се провеждат колективни интервюта с одобрените деца.

14138969_1472227782794473_685317163_oСлед първото издание на инициативата усещането беше повече от върховно – стотици деца от цялата страна изявиха желание да участват и ни изпратиха вдъхновяващи писма. Това ни показа за пореден път, че едно от най-смислените неща, в които да вложиш време и енергия, е детското любопитсво. Да помогнеш на дете да навлезе още повече в света на книгите е безценно.

Ако „Стани младши книжар в Orange за един ден“ запали по четенето дори едно дете, ние ще приемем, че тази кампания е успешна. Но ще направим всичко по силите си, за да постигнем още по-високи резултати и от първия сезон.

 

МОЖЕ ДА КАНДИДАТСТВАТЕ ТУК

Дните, в които младши книжарите ще „работят“, са:

19 май, събота, 26 май, събота, 1 юни петък

В блога на Orange Center и във фейсбук страницата ни може да следите за информация за инициативата.

 

 

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *