5 музикални албума, които ви препоръчваме

5 музикални албума, които ви препоръчваме

август 16, 2017
Категория: Идеи, Публикации
0 1387 2
5 музикални албума, които ви препоръчваме

5 музикални албума, които ви препоръчваме

Започваме седмицата с музика в главите си. Има няколко музикани албума, на които искаме да обърнем внимание. Напоследък ви говорихме твърде много за книги, затова ще се реваншираме по този начин.

Излизането на нов диск на група или изпълнител, който харесваме, за нас е винаги страхотно събитие. Още по-страхотно е, ако успеем да си го купим без да ни се налага да си поръчваме и да чакаме месец, докато пристигне. Твърдо вярваме, че по този начин подкрепяме артистите и труда. Те го заслужават, нали?

5 музикални албума, които ви препоръчваме

1. Linkin Park, One More Light

Нормално е да започнем с този албум. Смъртта на Честър Бенингтън разстрои всички, които някога са слушали бандата, и ги накара да си пуснат техните песни отново и да видят ново значение в текстовете. Когато One More Light се появи на музикалния пазар, отнесе доста негативни коментари. Че групата е пренебрегнала съвсем стила си, че звучи прекалено поп. Все неща, които момчетата от Linkin Park обясняваха с естествената еволюция на кариерата си. Майк Шинода споделя в интервю, че ако за всичките тези години са правили една и съща музика, недоволство също щеше да има, но в посоката „така ли не измислихте нещо ново, а тъпчете на едно място?“.

Та, One More Light – последният албум на Честър Бенингтън, едноименното парче от който ще ви накара да изтръпнете.

2. Kasabian, For Crying Out Loud

Тези приятни момчета свирят заедно от точно 20 години. Честотата, с която обаче издават албуми не е много задоволителна. Засега са издали една 6, като броим и For Crying Out Loud. Затова ви съветвам да слушате бавно, защото кой знае кога ще получим нещо ново от Kasabian. Никога не съм им била луд фен, но винаги съм ги харесвала искрено и съм се интересувала какво се случва с тях, защото са грамотна и интересна банда. Лесно мога да я препоръчам на широк кръг от хора, без да се притеснявам, че после ще се върнат да се разправят с мен. А и да се върнат, няма ме притесни. Затова новият им албум е задължителен за музикалната ми колекция.

3. Lana Del Rey, Lust For Life

Lana винаги ми е била много симпатична. Някои от албумите ѝ са ме карали да ги слушам по цели дни без да си пусна нищо друго, други пък (като Honeymoon) леко ме отегчиха, Lust for Life е новото елегантно и вълнуващо творение на американската певица, която носи една от най-мистичните и привлекателни аури около себе си. В гласа ѝ можеш да се влюбваш многократно, а текстовете ѝ са американска модерна приказка. Лятото и началото на есента няма да са същите без Lana.

4. Depeche Mode, Spirit

Добре, това не е най-новият албум на света, защото от март до август мина цяло едно лято, но голяма работа. 14-ят студиен албум на една от най-готините групи, свирили някога под слънцето, не е най-добрият им, но е приятен. Убедете се сами.

5. La La Land, OST

Един от любимите ми сандтраци. Песни, на които можеш да танцуваш, да пееш, да се усмихваш и да ревеш. Диск, който разказва история и който ще ти държи влага, докато дойде време да идеш на La La Land концерта в НДК през ноември.

Журналист по образование и книжар по професия. Работя в Ориндж от 6 години, а си завирам носа сред книги от 4-годишна. Завърших магистратура в СУ,, Св. Климент Охридски", специалност Литература, кино и визуална култура.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *