3 настолни игри, които си струва да опиташ. Част 1

3 настолни игри, които си струва да опиташ. Част 1

март 4, 2021
Категория: Публикации
0 42202 4
3 настолни игри, които си струва да опиташ. Част 1

3 настолни игри, които си струва да опиташ. Част 1

Настолните игри са чудесен начин да прекараш забавна вечер със семейството или с приятели. Разбира се, ако си от онези хора, които не могат да губят и се ядосват на зара, това може би не е твоят начин за разпускаща вечер. Но ако все пак лесно можеш да преглътнеш загуба и за теб най-важното е да се забавляваш, продължи да четеш, за да разбереш кои настолни игри препоръчваме да опиташ, ако все още не си.

Dixit Odyssey

Dixit Odyssey е една от най-награждаваните настолни игри през последните години. Ако обичаш да даваш воля на въображението си, без да му поставяш абсолютно никакви граници, тази игра е точно за теб. Целта на Dixit е да се придвижиш пръв до края на игралното поле, като познаваш какво символизират изображенията на картите на останалите играчи. Не са много игрите, в които могат да се включат повече от 4 играчи. Dixit e именно такава – могат да играят едновременно до 12 души, което прави изживяването още по-вълнуващо. Не се колебай, а се потопи във вълшебния свят на Dixit!    

Catan

Обичаш стратегията? Търговията? Строителството? В такъв случай Catan е точно твоята игра. Целата е да направиш 10 точки пръв. Как става това? С добра стратегия и мисъл няколко хода напред. Всеки играч се стреми да построи колкото се може повече селища и градове, за да добива ресурси, които да използва за разширяване на територията си и търговия с останалите играчи. Може би най-интересното на Catan e, че играта всеки път е различна, в зависимост от разположението на ресурсите по игралното поле и тактиката на играчите. Островът Катан очаква точно теб!

7 Wonders

7 Wonders е още едно страхотно предложение за любителите на стратегически игри. Целта на всеки играч е ясна – да построи 1 от 7-те велики града на Древния свят. Но времето за това е ограничено. Имаш 3 епохи, за да построиш своето „чудо”. На твое разположение са карти с различно действие, които можеш да използваш, за да достигнеш до заветната цел. След като приключат и трите епохи, играчите сравняват точките си и този с най-много печели. Влез в света на древните 7 чудеса!

Това са първите ни 3 предложения за игри, които си струва да опиташ. Очаквай следващата седмица още 3 чудесни предложения. А дотогава може да ни споделиш в коментар мнението си тези настолни игри! 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *