15 идеи за коледни подаръци за деца

15 идеи за коледни подаръци за деца

декември 2, 2022
Категория: Публикации
0 1871 2
15 идеи за коледни подаръци за деца

15 идеи за коледни подаръци за деца

Когато цветната украса започне да блещука навсякъде около нас, въздухът замирише на канела, а празничното настроение все по-често ни завладява – значи е дошло време за Коледа. А какво би била Коледа без подаръци?

Особено когато става дума за подаръци за деца, родителите започват с подготовката от възможно най-рано. Затова и днес си поставихме за цел да помогнем на всички, които вече са открили сезона на ловуване за играчки, книжки и всички останали вълнуващи идеи за коледни подаръци за деца.

Открий нашите идеи с какво да зарадваш най-малките празнуващи според възрастта на детето – от малчуган на най-ранна възраст чак до порасналия 12-годишен.

Подаръци за деца до 2 години

Следващата Точна книжка 0 – 3 месеца

Книжките, от поредицата „Точната книжка“, станаха любими на родителите и техните деца през последните години.

Следващата Точна книжка 0 - 3 месеца, Агнешка Старок

Това се дължи на факта, че те са разработени специално за възрастта на децата. Те успешно привличат вниманието на малчуганите и им помагат да развиват своята наблюдателност и способност за концентрация.

Именно затова и поредицата е сред препоръчаните заглавия от фондация „Детски книги“.

Виж повече: Разгръщаме светове: Orange и фондация „Детски книги“ обединяват сили, за да повишат грамотността сред децата

Кубчета за деца Djeco – Превозни средства

Дори най-малките могат да се забавляват, докато учат. С този комплект от кубчета децата тренират своята сръчност, нареждайки различните елементи според големината им.

Кубчета за деца Djeco - Превозни средства

В същото време малчуганите постепенно ще се научат да разпознават животните, превозните средства и дори как да броят.

Коледа е страхотна, Сабрина Мойл

Коледен подарък за коледно настроение – за да развълнуваш малчуганите за празника, избери книжката от поредицата „Здравей, щастие!“.

Коледа е страхотна, Сабрина Мойл

Тя е създадена за най-малките, като включва ярки изображения и римуван текст, но и важни уроци за живота. Поднесена с чувство за хумор и очарователни истории, книжката запознава децата с ценности като любов и грижа.

Разгледай още предложения с какво да зарадваш за Коледа децата до 2-годишна възраст.

Подаръци за деца от 3 до 5 години

101 български приказки

Запознай отрано децата с българските народни приказки. В тази книга са включени 101 от тях.

101 български приказки

Познатите текстове са адаптирани, за да бъдат по-подходящи за децата, но съхраняват обичаната приказна магия в себе си. Затова и четенето им се превръща в приятно занимание за всяка възраст.

Погледни под капачето! Дървото

Ако искаш да направиш четенето още по-вълнуващо, избери книжките с капачета. Те се превръщат в чудесни подаръци за Коледа, защото правят четенето по-интерактивно и забавно.

Погледни под капачето! Дървото

С тях четенето се превръща в приключение, разкриващо нови интересни неща на всяка страница. Наблюдавайте заедно как мъничкият жълъд ще порасне в голям дъб и как историята ще се разгърне. 

Пъзел Crocodile Creek – Еднорог, 12 части

Позволи на децата да развиват своята способност да разрешават проблеми и да разсъждават с помощта на пъзел с красива картина, разделена на 12 части.

Пъзел Crocodile Creek - Еднорог, 12 части

Но дори и ненареден пъзелът е подходящо украшение за детската стая с красивата кутия в нестандартна форма.

Комплект 100 години Дисни Totum – Гривни

Всички искаме да сме красиви за празниците нали? Най-малките празнуващи също. Позволи им да създадат своите собствени бижута за Коледа с помощта на любимите им анимационни герои.

Комплект 100 години Дисни Totum - Гривни

По случай 100-годишнината от създаването на магическия свят на Disney тази година сред идеите за подаръци присъстват още повече вълшебни предложения. Този комплект за създаване на гривни е един от тях.

Разгледай още предложения с какво да зарадваш за Коледадецата от 3 до 5 години.

Подаръци за деца от 6 до 8 години

Планетата в буркан, Мартин Станев

На възрастта, в която децата откриват любовта към четенето и създават навици за цял живот, не забравяй да им покажеш каква магия могат да крият книгите.

Планетата в буркан, Мартин Станев

А „Планетата в буркан“ е точното заглавие за целта. С ярки и вълнуващи картини, с приключения, които не принадлежат на този свят, и с приказен текст, който събужда въображението – книгата е всичко, от което едно дете се нуждае, за да се научи да мечтае.

Виж още: Топ 15 идеи за подаръци за него

Книжка Top Model – Творчество с хартия

Има ли момиче, което да не си е мечтало поне за малко да играе с топ моделите? Този комплект прави това възможно.

Книжка Top Model - Творчество с хартия

За децата, които са творци по душа, и имат нужда от нови начини да показват своята креативност, подари творчески комплект, с който да създадат всякакви красоти от хартия.

Двустранен пъзел Headu – Първи 100 английски думи, Ферма

Ученето на английски език понякога е толкова лесно, колкото е и реденето на пъзел. За да подариш възможност научаването на нов език да бъде в пъти по-забавно, избери фермата за думи на Headu.

Двустранен пъзел Headu - Първи 100 английски думи, Ферма

С този пъзел децата се учат на своите първи 100 думи на английски език, докато търсят всички обитатели на фермата.

Химическа лаборатория Buki – 150 експеримента

Химията никога не е била по-лесна. С този комплект децата ще обикнат предмета, още преди да се срещнат с него в училище.

Химическа лаборатория Buki - 150 експеримента

Ученето приема формата на игра – малките химици имат възможност да се докоснат до 150 различни експеримента. За целта обаче се използват само безопасни, сертифицирани химически вещества и инструменти.

Разгледай още предложения с какво да зарадваш за Коледадецата от 6 до 8 години.

Подаръци за деца от 9 до 12 години

Детектив Пиер решава случая: Откраднатият лабиринтен камък, Чихиро Маруяма

В тази вълнуваща книга детектив Пиер и Кармен се впускат във вълнуващо приключение да открият кой е крадецът.

Детектив Пиер решава случая: Откраднатият лабиринтен камък, Чихиро Маруяма

А младите читатели могат да се присъединят към търсенето с помощта на включената лупа в комплекта.

Черни води, Катрин Арден

За малко по-авантюристичните читатели, които вече търсят повече вълнение от книгите, „Черни води“ е прекрасен избор за подарък за Коледа.

Черни води, Катрин Арден

Книгата разказва историята на Оли, Брайън и Коко и тяхната среща с едно мистериозно чудовище. Как ще се справят те, когато се озоват на страховит остров, където всеки от тях може да бъде следващата жертва?

Творчески комплект Djeco – Направи сам бижута Celeste

Ако детето на тази възраст вече е започнало да се отегчава от комплектите за оцветяване, подари му нещо друго, което да му позволи да бъде креативно. Избери комплект за създаване на бижута у дома.

Игра Djeco: Създай бижута

С него малки и големи могат да създават красиви гривни и украшения. А именно, когато аксесоарите са създадени ръчно, те ще се носят с още по-голямо удоволствие. И не само – така те се превърнат в прекрасен подарък за близък.

Величествените рецепти за сладкиши на Ванилия, комплект книга с кутия за бисквити

Има ли малчуган, който вече да не е чувал за Ванилия – всемогъщата фея от захарницата? Вероятно не. Също както вероятно няма нито едно дете, което няма да се зарадва на новата книга от сладкия свят, който Катя Антонова създава.

Величествените рецепти за сладкиши на Ванилия, комплект книга с кутия за бисквити

Книгата е кулинарна и е изпълнена с множество истински рецепти, които всички заедно можете да сготвите у дома. А когато вкусотиите са готови, можеш да ги съхраниш в красивата метална кутия, която се продава в комплект с книгата.

Разгледай още предложения с какво да зарадваш за Коледа децата от 9 до 12 години.

Успяхме ли да вдъхновим списъка ти с подаръци за деца за тази година?

Не се притеснявай, това няма да са единствените ни предложения за подаръци, с които да зарадваш близките си. Следи новите публикации в блога за още идеи, подходящи и за него, и за нея. А ако искаш да започнеш пазаруването още сега, можеш да избереш перфектния подарък в нашия коледен Gift Shop.

Независимо дали на днешния ден заявявам любовта си към нова книга на Стивън Кинг, а вчера съм била запленена от поредно заглавие от Агата Кристи - всеки ден съм влюбена в книгите. От малка не спирам да съм вярна на кримитата и научната фантастика, но като копирайтър в Orange непрестанно се докосвам до нещо ново, различно и вълнуващо.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *