Ревю на „Скришни места“, книга от Катрин Арден

Ревю на „Скришни места“, книга от Катрин Арден

септември 27, 2019
Категория: Ревюта
0 3348 2
Ревю на „Скришни места“, книга от Катрин Арден

Ревю на „Скришни места“, книга от Катрин Арден

Новата книга на Катрин АрденСкришни места“ започва, срещайки ни с единадетгодишната Оли, която живее само с баща си, след като е загубила майка си при трагични обстоятелствата. Момиченцето обожава книгите и рядко вдига глава от тях.

След края на един учебен ден Оли бърза да намери подходящо място за четене около реката в града и там се сблъсква със странна, леко плашеща жена, приличаща на призрак. Непознатата хвърля една книга в реката, докато бълва неразбираеми за малкото момиче изречения. Оли, като свидетел на случващото се, не може да не се намеси. Тя грабва книгата от реката. Жената я предупреждава, че след залез слънце трябва да се пази от „усмихнатия мъж“ и да се крие на „скришни места“, но Оли не я разбира. Малкото момиче е решено да „спаси“ книгата и краткият объркан разговор с жената приключва с Оли, бягаща към вкъщи с новата си находка. Отваряйки книгата, Оли вижда заглавието – „Скришни места“. Находката е от 1985-а година, авторът е неизвестен. Книгата разкрива историята на млада жена на име Бет – собственичка на фермата „Мъгливата долина“, намираща се в градчето, в което живее и Оли. Двама братя – нейни най-добри приятели, са влюбени в нея и не след дълго влизат в конфликт, след който единият от тях изчезва за три дни. От този момент в живота на тримата започват да се случват необясними неща и причината е „усмихнатия мъж“.

Оли е завладяна от книгата, но се оказва, че историята в нея има общо и с трагични инциденти, случили се по-рано в градчето. Кой е „усмихнатия мъж“  и каква е връзката между книгата „Сумрачната долина“ и фермата „Мъгливата долина“, която Оли посещава няколко дни по-късно с класа си?

Арден ни въвежда бързо в хелоуинската си история, обгърната от есенна мъгла, и приключението започва.  В него Оли, благодарение на приятелството,  намира сили да разкрие мистерията зад „усмихнатия мъж“ и старата книга и научава важен урок – понякога най-добрият начин да почетем паметта на хора, живеещи в сърцата ни е като не спираме да се движим напред, смело и с любов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *