Най-продаваните настолни игри за 2015 година

Най-продаваните настолни игри за 2015 година

януари 27, 2016
Категория: Забавно, Идеи, Публикации
0 9001 6
Най-продаваните настолни игри за 2015 година

Най-продаваните настолни игри за 2015 година

Настолните игри са страхотен начин да си починете и да се позабавлявате с приятели. Независимо дали имате опит с подобен тип игри или не, възможните варианти са десетки – от лесни и бързи игри до сложни и изискващи сериозна концентрация. Тук ще ви представим най-продаваните настолни игри за 2015 година. Сигурни сме, че има поне една от тях, която още не сте опитали. Надяваме се, че ще ви дадем добри идеи.

 

  1. Дженга дженга 2

Изключително лесна и забавна игра. Минимален и максимален брой играчи няма. Целта е една – да не съборите дървената кула. А това е мисия, която става все по-трудна с всеки следващ ход.

Започнете играта от този, който е построил кулата. Когато ви дойде редът, извадете едно кубче от някой от етажите, без най-горния, и го поставете на върха на кулата. Разположете го под прав ъгъл спрямо кубчетата, непосредствено под него. Можете да действате само с едната си ръка. Използването на двете ръце едновременно е забранено

 

 

katan 

  1. Заселниците на Катан 

Вие сте смели мореплаватели, които акустират на непознат остров, наречен Катан. Вашата цел е да построите селище и да го развиете до град. Ще трупате ресурси и ще търгувате един с друг, докато се опитвате да спечелите най-много влияние.

Играта е подходяща и за малки, и за големи. Изисква съобразителност и логика, но в същото време е лесна за разучаване. Когато ви хареса и свикнете с правилата, можете да потърсите и някое от нейните разширения. Те ще я направят още по-интересна.

 

dixit

  1. Dixit 

Знаете ли коя е една от най-красивите игри, създавани някога? Dixit.

Всяка една карта от тестето е малка картина, която прилича на приказна илюстрация. Или пък на цяла приказка. Това зависи от вас и въображението ви.

Всеки ход, разказвачът (играчът, чиито ред е да свали първи карта) изрича кратък израз или единична дума, която според него е свързана с образа на картата му, и я играе с гърба нагоре. Всеки друг играч избира карта от ръката си, която смята за най-добре отговаряща на фразата, изречена от разказвача и също я сваля скрита. Всички свалени карти се разбъркват и разкриват – сега всички освен разказвача трябва да познаят коя е била оригиналната карта – но точки печелят не само играчите, които са я познали, а и тези, чиито карти са получили предположенията.

 

karkason

  1. Каркасон   

Една от най-обичаните настолни игри за последните 10 години. И неслучайно. Каркасон е разнообразна и всяка една игра може да придобие различен облик в завимост от броя играчи и начина, по който ще изиграят първите си ходове. 

От красиви картинни плочки се подрежда пейзаж от пътища и крепости, манастири и поляни, който с всеки ход расте и става все по-завършен. Играчите се стремят посредством свитата си от рицари и разбойници, монаси и селяни да разширят сферата си на влияние и да завладеят все повече територии, за да спечелят възможно най-много точки в играта. Добре ще са тези, които по време на горещите фази на играта, все още имат последователи в запас, защото изненади дебнат отвсякъде …

 

twister

  1. Туистър

Поканете хора, които са ви истински симпатични, защото ви предстои сериозно отъркване в тях.

Завъртете се в шеметната надпревара на „Туистър“ и балансирайте тялото си, като поставяте ръцете и краката си на определеното от съдията игрално поле.
В кутията на „торнадо“-то има малко колело с въртяща се стрелка и зони, които определят цвета на полето, което трябва да бъде заето. Ако стрелката сочи към поле със символа „Т“, съдията измисля какво движение да направи играча със съответната ръка или крак. Ако стрелката спре на знак „облак“ – трябва да повдигнете съответния крайник от игралното поле. 

 

 лов на таласъми

  1. Руммикуб с думи 

Колко думи може да измислите с ограничен брой букви? Можете ли да сте изобретателни, но да не използвате жокери? Руммикуб е лесна игра, която е подходяща за цялото семейство.

 

  1. Лов на таласъми

 Страх ли ви е от таласъми, които се крият под леглото или в гардероба? Време е да им кажете „Лека нощ!“ и да заспите спокойни. Тази игра е много подходяща за малки деца, но определено и вие ще се забавлявате заедно с тях.

Играйте и заключете лошите същества в гардероба!

 

monopoly

  1. Монополи 

Една от най-популярните и обичани игри в целия свят ви предлага класическо пътешествие в света на парите, кварталите, хотелите, къщите, шанса и затвора.

Играта съдържа 8 метални пионки с различни фигурки, които са били част от изданията на Монополи през последните 80 години.

 

mikado

 

  1. Микадо

 

Класическото „Микадо“ се състои от 41 клечки, които се пръскат върху маса или друга равна повърхност

Целта е играчите да съберат най-голям брой клечки, без при изваждането на някоя от тях да съборят или помръднат останалите

 

mysterium 2

10. Мистериум

Това е играта, за която всички, които се интересуват поне малко от настолни игри, говорят напоследък. Тя се появи на българския пазар преди не повече от два месеца, но бързо влезе в класациите за най-търсени и продавани игри. „Мистериум“ е дело на създателите на Dixit. Дизайнът й е креативен и красив, а с тестето карти може да разнообразите и базовата Dixit.

Това е една от малкото колективни игри на пазара. В нея играчите се обединяват, за да разгадаят мистерията около убийство. На тяхна помощ се притича духа на убития и се опитва да им даде насоки. Но ще се справят ли детективите в рамките на определеното време?

mysterium

Журналист по образование и книжар по професия. Работя в Ориндж от 6 години, а си завирам носа сред книги от 4-годишна. Завърших магистратура в СУ,, Св. Климент Охридски", специалност Литература, кино и визуална култура.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *