Идеалните книжни тройки - купи 3 книги, плати само 2

Идеалните книжни тройки – купи 3 книги, плати само 2

юни 29, 2015
Категория: Идеи, Събития
0 2335 4
Идеалните книжни тройки – купи 3 книги, плати само 2

Идеалните книжни тройки – купи 3 книги, плати само 2

Ранното лято е период, в който всяка спестена жълтица отива за фонд Ваканция. А фонд Ваканция е една бездънна яма, в която колкото и да трупаме, никога няма да има достатъчно. Ние в Orange Center разбираме това и в името на вашата добре изчислена отпуска сме приготвили над 120 книги, които не само ще нахранят душата ви по време на мечтаната почивка, но и ще ви помогнат да спестите достатъчно за няколко допълнителни питиета на плажа.

Сметката в Купи 3 книги, плати само 2 e много лесна – избирате три заглавия от нашите предложения, а това с най-ниска цена от тях е подарък от нас за вас. И тъй като знаем, че времето е пари, книжарите на Orange препоръчват няколко бързи книжни тройки:

Вариант 1 – руската класическа тройка 

Антон Павлович Чехов с неговото „Средство против впиянчване”, Илф и Петров с „Дванайсетте стола”  и „Морфин“ на Михаил Булгаков.С тази тройка като цяло ще падне веселба, но винаги имайте едно на ум, че зад смеха на иронията, често стои огорченият сарказъм.  Булкагов няма да ви забавлява по ха-ха-ха начин, но няма как да устоите на чара на повестта му.

^07A6EAF8F92164411700D4B678AD72E553F315CF899471E14F^pimgpsh_thumbnail_win_distrВариант 2 – романтичната класическа тройка

Тук ви очакват два прекрасни романа на Съмърсет Моъм – „Натясно в ъгъла“ и „Горе във вилата”. И към тях добавяне щипка френски романс със „Силна като смъртта“ на Мопасан. Вижте, нека не се лъжем – почти всеки обича да чете за любов, но не всеки го признава. Тук романтиката е облечена в изисканите и стилни одежди на литературното изящество на двама от най-изтънчените автори на романи за любов. Да не говорим, че в „Силна като смъртта” става дума и за изобразително изкуство.

Вариант 3 – криминалната тройка ^026CB677956DD9B9DB4A2EEA19A4E77729F7A95DE5CD7533A3^pimgpsh_fullsize_distr

Без да ни мигне окото започваме с „Мрак“ на Джилиан Флин, която е една от най-любимите ни авторки на криминални романи. Нейните герои са сложни, объркани и понякога граничещи с психопатството. И винаги интригуващи. В компанията на Флин ви предлагаме и Себастиен  Фитцек. Има шанс досега да не сте чували за романа му „Терапията”, но бъдете сигурни, че дълго време ще помните напрегнатия му сюжет. На трето място идва класиката в жанра – Джеймс Патерсън и „Време за умиране”. За него дори не е нужен коментар.

Вариант 4 – фантастичната тройка ^62BDF2E7B3A7BF33C1EDB2F5060064CA0FB772EBAE3EADAB57^pimgpsh_fullsize_distr

Искате да пиете фрапето си, придружавани от ангели, демони и върколаци? Купи 3, а плати само 2 от следните омагьосани истории:

Касандра Клеър ви очаква с „Ангел с часовников механизъм“, първата книга от поредицата „Адски устройства”. Към нея добавяме романа  „Вестители” (дело на една от най-красивите български съвременни писателки) и „Рубиеночервено” на Кирстен Гир. Това е сериозно количество магия във фантастични цветове.

Вариант 5 – още една фантастична тройка

Джуджета, рицари и магьосници? Те чукат на вратата ви, за да ви отведат на приключение (нямащо общо с Единствения пръстен).

Странни нишки, книга 1: Наследството на лорд Сароу” на Сам Бауринг, „Геомант Том 1: Бягството. Първа книга от поредицата Кладенецзът на ехото” на Йън Ървайн и „Легенда за Илай Монпрес, Книга 1: Крадецът на духовете” на Рейчъл Арън. Това е нашето второ предложение за магическа тройка.

^05207D24C866F84A3D86D3A2539407DE1C279A149F738241BB^pimgpsh_thumbnail_win_distrВариант 6 – стилната тройка 

Вие сте читател, запознат добре с класиката. Не обичате криминалета и измислени светове. Държите на стила и качествената история. Това са вашите три книги:

Жената на тигъра“ на Теа Обрехт ще ви върне в средата на миналия век, за да ви разкаже една мистериозна история за страх, война, приятелство и чудеса. Понеже е трудно такова всеобхватно произведение да бъде разказано накратко, искрено ви препоръчваме сами да се убедите в качествата му. Със „Северно сияние“ Дженифър Донъли ще ви впечатли с интересна и красиво написана история за една забравена мистерия. А ако все още не сте чели „Английски пасажери”, направо ви завиждаме, защото ще имате у-ни-кал-на-та възможност да се влюбите в този приключенски роман да пръв път.

Вариант 7 –гурме тройката ^6B72859135F0CEC894F2F6CB47C05FE56B985E918E02A8A2C3^pimgpsh_fullsize_distr

Пътешествия, вино и приятна компания?

Питър Мейл знае как да забърка една очарователна „Винена афера”. След това влезте в час с „Училище за вкусове и аромати” на Ерика Бауърмайстър, а за финал се завърнете в „Отново Прованс” отново на Питър Мейл.

Журналист по образование и книжар по професия. Работя в Ориндж от 6 години, а си завирам носа сред книги от 4-годишна. Завърших магистратура в СУ,, Св. Климент Охридски", специалност Литература, кино и визуална култура.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *