ЗИМНО ПРИКЛЮЧЕНИЕ: смразяващ ужас

ЗИМНО ПРИКЛЮЧЕНИЕ: смразяващ ужас

декември 19, 2017
Категория: Идеи, Публикации
0 1714 2
ЗИМНО ПРИКЛЮЧЕНИЕ: смразяващ ужас

ЗИМНО ПРИКЛЮЧЕНИЕ: смразяващ ужас

Зима е! Коледа тържествено приближава, носейки със себе си снежни облаци и купища въпроси – коя книга да избера за коледен подарък, какво ми се чете и тн, и тн. Не се безпокойте, ние сме насреща да помогнем.

За целта те каним на едно зимно приключение с едноименната поредица от публикации, където сме подбрали тематични заглавия за всяко настроение. Ще започнем с мрачните нотки, за да завършим с усмивка.

И така готови ли сте? Задава се БУРЯТА НА ВЕКА!

9786191570690 (1)

Снегът е красив; снегът е смъртоносен; снегът е като призрачен воал, под който дебнат ужасяващи тайни. Снегът обаче ще се окаже най-малкият проблем на островните жители..

Смразяващ ужас. Споменавайки ужас, вероятно повечето от вас се сещат за двама-трима автори. А когато той е смразяващ, ТО вече няма съмнение. Става дума за КРАЛЯ! Абсолютният, безспорен и най-вече любим властелин на страха във всичките му деликатни измерения.

И тъй като говорим за изключителен автор, няма как да не ви представим една негова също толкова изключителна книга. Да, знам, че всичките му книги са такива. Но тази наистина е по-различна. Може би знаете, а може би не – „за първи и единствен път в забележителната си кариера Стивън Кинг ни представя история, създадена специално за телевизията.“ Това обаче никак не бива да ви притеснява – нищо от таланта му не остава скрито-покрито.

Темата ни е ужас, затова непременно продължаваме с едноименната книга на Дан Симънс. А какво по-зловещо от реална история, два кораба и 128 души, замръзнали завинаги в ледената арктическа прегръдка на океана?

Е, ужасихте ли се вече? Може би мъничко от обема на споменатите заглавия? Ако отговорът ти е да, значи „Призрачният дилижанс“ е за теб. Този сборник с разкази ти готви едно не толкова екстремно, но все пак зимно пътешествие с дилижанс в джобен формат.

И тъй като вярвам, че винаги има една искрица, СИЯНИЕ, някъде в края, последната книга отново е на Кинг. Разбира се, в случая няма нищо оптимистично. И как би могло да има? Усамотен хотел, затрупан през зимата, обсебващи зли сили и кошмари…

„И все пак… Стига толкова. Прекалено дълго се задържахме в подземния мрак. Горе ни чака напълно различен свят. Хвани ръката ми, Верни читателю, и аз на драго сърце ще те поведа обратно към светлината. С радост отивам там, понеже вярвам, че доброто е вродено у повечето хора. Знам, че е вродено в мен. За теб обаче не съм съвсем сигурен.“ С.К.

Следва

УБИЙСТВЕНО СТУДЕНО…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *