„Вещерът“ се завръща

октомври 21, 2016
Категория: Ревюта
0 2235 4
„Вещерът“ се завръща

„Вещерът“ се завръща

Поредицата „Вещерът“ се завръща на книжния пазар с преработен превод и нова корица, дело на дизайнера Живко Петров. Новото издание е факт, благодарение на издателство „Сиела“, които споделиха, че ще продължават с издаването на поредицата, ако има интерес към нея. Засега той е на лице, защото романът на полския писател Анджей Сапковски е един от най-продаваните във верига Orange Center за месец октомври. 

17200149286_801e14a7b1_b

Определено новата корица е едно от първите неща, които привличат вниманието на читателите. Тя е официално одобрена от самия Сапковски. Дизайнерът Живко Петров споделя, че преди да се запознае подробно с поредицата, е бил фен и на компютърната игра. Най-вероятно това важи за огромна част от любителите на „Вещерът“.

Andrzej_Sapkowski_-_The_Last_Wish veshterat-poslednoto-zhelanie-9789542821601

Още с излизането си „Πocлeднoтo жeлaниe” променя зaвинaги пpeдcтaвитe зa cъвpeмeннo фeнтъзи, yмeлo пpeплитaйĸи мoтиви oт ĸлacичecĸитe пpиĸaзĸи, изтoчнoeвpoпeйcĸaтa митoлoгия и ĸpиминaлнитe иcтopии нa Peймънд Чaндлър. 

 

Журналист по образование и книжар по професия. Работя в Ориндж от 6 години, а си завирам носа сред книги от 4-годишна. Завърших магистратура в СУ,, Св. Климент Охридски", специалност Литература, кино и визуална култура.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *