Любимите ни любовни истории

Любимите ни любовни истории

май 10, 2016
Категория: Идеи, Публикации, Ревюта
0 3057 27
Любимите ни любовни истории

Любимите ни любовни истории

Някои любовни истории са страхотен начин да се откъснем от собствените си драми и объркано ежедневие. Като се потопим в чуждите, нещата започват да не изглеждат толкова страшни, нали? Затова решихме да подберем любимите ни любовни романи, които са ни спасили от скуката, сивотата или просто са направили няколко дни от живота ни още по-наситени с емоции.

 

MSDGOWI EC001„Отнесени от вихъра“, Маргарет Мичъл

Вечната любовна история. Наистина. Как една красива, разглезена и богата млада жена се превръща в един от най-силните хора, които литературния свят някога е виждал? Ами чрез война, бендост, разбито сърце, разбито семейство. Скарлет О`Хара е пример за това какъв дълъг път може да извърви един книжен герой. Път към себе си, към спасяването на собствения си живот, към дома, който някога е загубила и към любовта на един властен и непокорен мъж, който може би никога няма да я обикне отново… (А гледали ли сте филма?)

 

med

„Мостовете на Медисън“, Робърт Джеймс Уолър

Любовта се случва, когато и където и най-малко очаквате. Това е всеизвестно клише, чиито корени се крият основно в красивите любовни истории, но какво пък? Кой няма нужда от малко изключителни ситуации?

Италианката Франческа вече се е примирила със сивите дни и още по-сивите нощи в дълбоката американска провинция, където е последвала мъжа си и се е отдала на децата и семейството. Робърт Кинкейд вече се е примирил със самотата, на която го обрича скитническия му живот на фотограф по чужди земи и континенти. Но съдбата им е отредила друго: да изживеят любов, каквато спохожда щастливците само веднъж в живота. (И този филм е прекрасен. Сигурни сме, че сте го гледали поне веднъж!)

 

time9

„Пътешественикът във времето и неговата жена“, Одри Нифнегър

Романтиката се смесва със свръхестественото. И това прави историята още по-прекрасна в невъзможността си. Защото, представете си, че почти всичко е поправимо – нормалната раздяла, лошите думи, отчуждението… Всички тези неща са в рамките на човешките възможности, но какво се случва, когато онзи, когото обичаш е от няколко свята и трябва да се бориш с времето? Случва се това – учиш се да цениш момента, прекаран с любимия човек, да запаметяваш всяко негово малко действие и след това да си го спомняш. Да го обичаш тук и сега. И завинаги.

 

memgey4

„Мемоарите на една гейша“, Артър Голдън.

Една от онези любовни истории, които сякаш ни пренасят в друг свят…
Продадена на девет години, красивата сивоока дъщеря на беден рибар става една от най-търсените гейши в квартала на удоволствията Гион. Тя получава изумително висока цена при наддаването за нейната девственост и години наред забавлява богатите и известните в чайните на Киото, докато накрая съдбата я отвежда в Ню Йорк. 
Четирийсет години по-късно, когато всички мъже в нейния живот са си отишли, прочутата Саюри повдига завесата пред един тайнствен, изчезващ свят.

 

 

Журналист по образование и книжар по професия. Работя в Ориндж от 6 години, а си завирам носа сред книги от 4-годишна. Завърших магистратура в СУ,, Св. Климент Охридски", специалност Литература, кино и визуална култура.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *