Goosebumps - книги, от които да те побият тръпки!

Goosebumps – книги, от които да те побият тръпки!

април 18, 2017
Категория: Публикации, Ревюта
0 2275 1
Goosebumps – книги, от които да те побият тръпки!

Goosebumps – книги, от които да те побият тръпки!

Goosebumps – една от най-любимите ни детски поредици, оживявала и на телевизионния, и на кино екрана – се завръща в нови издания на изд. Хермес. Бъди готов да те побият тръпки, да бъде странно и страшно, необяснимо и мрачно. Книгите на Р.Л. Стайн (наричан детския Стивън Кинг) са точно онова, което ти трябва, ако ти е омръзнало от обикновени истории за обикновени хлапета, които живеят в свят, силно наподобяващ твоя собствен.

goosebumps-noshta-v-koyato-kuklata-ozhivya-9789542616207Поредицата включва няколко страховити истории, подходящи за онези деца, които обичат мрачни същества и опасности. И за онези, които не се страхуват от страха.Goosebumps е една от най-продаваните детски серии на всички времена, вписана в „Книгата на рекордите на Гинес“. Страховитите и забавни истории на Р. Л. Стайн, продадени в 400 милиона екземпляра и преведени на 32 езика, не спират да очароват малките читатели в цял свят

Всяка една от книгите не е свързана с останалите и може да бъде четена отделно. Не е нужно да спазвате последователността им на излизане на български език.

В „Нощта, в която куклата оживя“ ще се срещнеш с Крис и Линди. Те са близначки, които не желаят да бъдат еднакви, особено след като цял живот са водили един и същи живот. Време е за разделение, което идва под формата на особена кукла, която една от двете сестри намира. Но дългогодишното „равенство“ изглежда нарушено. Едната близначка има нещо, което другата няма. Малко по малко завистта и злобата надделяват, за да се изродят в нещо повече…Какво ли общо има с това куклата?

goosebumps-morskoto-chudovishte-9789542616214 В „Морското чудовище“ Били и сестра му Шийна прекарват лятната ваканция с чичо си – д-р Дийп, на изследователски кораб в Карибско море. Той е морски биолог, който изучава навиците на рибите и търси нови подводни видове. Били обожава приключенията и мечтае един ден да стане световноизвестен морски изследовател. За разлика от скучната си сестра, която няма и грам въображение. Палубата на кораба е идеална за игра и хващане на тен. Били и Шийна трябва да спазват само едно правило: да стоят далеч от кораловия риф. Под неговата повърхност се спотайва нещо голямо, опасно и люспесто. Нещо, което неустоимо привлича Били…

 

Потърсете и останалите книги от поредицата, ако искате да се потопите в страховития свят на Р.Л.Стайн!

 

 

, , , , ,

Журналист по образование и книжар по професия. Работя в Ориндж от 6 години, а си завирам носа сред книги от 4-годишна. Завърших магистратура в СУ,, Св. Климент Охридски", специалност Литература, кино и визуална култура.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *