Ден на четенето в Orange: Как и къде да се включиш

Ден на четенето в Orange: Как и къде да се включиш

ноември 20, 2023
Категория: Публикации
0 470 0
Ден на четенето в Orange: Как и къде да се включиш

Ден на четенето в Orange: Как и къде да се включиш

Да отпразнуваме първия Ден на четенето в България заедно! От Orange вярваме, че четенето дава възможности и в книгите стои решението на проблеми като нарастващата функционална неграмотност у младите хора.

Затова и дадохме начало на съвместната инициатива с фондация „Детски книги“ – „Четем – разгръщаме светове“. По същата причина сме щастливи да се включим и в инициативата на фондация „Четене“ с първия официален Ден на четенето в България.

На 22 ноември между 16:00 ч. и 18:00 ч. каним всички малки и пораснали читатели в 12 обекта на Orange. Ела, за да си говорим за книги, да разгръщаме светове и да покажем, че четенето наистина дава възможности.

Какво трябва да знаеш за Деня на четенето?

В много държави по света четенето и книгите се почитат със специални празници по множество пъти в годината. В България имаме дни, отредени специално на книгите, на авторите им, на преводачите им, но нямаме ден, който да празнува единствено красотата и ползите на четенето… до сега.

За първи път през 2023 година фондация „Четене“ организира празника, който обединява читатели от всякакви възрасти и от цялата страна.

Ден на четенето в Orange

Orange и Деня на четенето

В основата на Orange стои познанието, че четенето на качествени книги е инвестиция в бъдещето ни. Затова и сме решени да срещнем възможно най-много настоящи и бъдещи читатели с правилните за тях книги.

Участието ни в „Деня на четенето“ е естествено продължение на нашата кампания „Четем – разгръщаме светове“, с която искаме да насърчим четенето сред подрастващите. Вярваме, че книгите са ключът към разширяване на хоризонтите ни, към нови знания и вълнуващи светове. Всеки, който стъпи в търговски обекти на Orange, ще има възможността да се потопи в различни литературни жанрове, да открие своето увлечение и да сподели радостта от четенето с нас.“  – споделя Ния Арсениева, изпълнителен директор на Orange.

Виж още: Разгръщаме светове: Orange и фондация „Детски книги“ обединяват сили, за да повишат грамотността сред децата

За да подкрепим инициативата, каним читателите в София, Варна, Бургас и Пловдив да споделят с нас няколко часа книжна магия.

Къде ще се провеждат четенията?

На 22 ноември търси кътовете за четене, обозначени с цветовете на Деня на четенето в 12 наши обекта. Ето кои са те:

 • Пловдив център, ул. „Княз Александър I“ 31
 • Пловдив, Mall Markovo Tepe
 • Варна, Grand Mall Varna
 • Варна, Delta Planet Mall
 • Бургас, Mall Burgas Plaza
 • София, Sofia Ring Mall
 • София, The Mall
 • София, пл. „Славейков“ №10
 • София, бул. „Симеоновско шосе“ 87А
 • София, Бизнес парк Младост
 • София, Paradise center
 • София, Serdika center

Ела в най-удобната до теб Orange книжарница, за да споделим читателски моменти от 16:00 часа до 18:00 часа. Инициативата е подходяща и за семейства с малки деца, защото на помощ ще бъдат нашите книжари с препоръки за книги, подходящи за възрастта на децата. Там ще можеш да се докоснеш и до част от селекцията от инициативата „Четем – разгръщаме светове“.

Не ти е нужно нищо, за да се включиш в Деня на четенето – само донеси със себе си любопитство и читателски ентусиазъм. Очакваме те!

Независимо дали на днешния ден заявявам любовта си към нова книга на Стивън Кинг, а вчера съм била запленена от поредно заглавие от Агата Кристи - всеки ден съм влюбена в книгите. От малка не спирам да съм вярна на кримитата и научната фантастика, но като копирайтър в Orange непрестанно се докосвам до нещо ново, различно и вълнуващо.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *