7 предложения за книги, които ще отведат децата на приключения из нови светове

7 предложения за книги, които ще отведат децата на приключения из нови светове

април 12, 2022
Категория: Нашите предложения, Публикации
0 522 2
7 предложения за книги, които ще отведат децата на приключения из нови светове

7 предложения за книги, които ще отведат децата на приключения из нови светове

На 2 април отбелязахме Международния ден на детската книга – повод, който ни напомни колко важно е да култивираме интереса на децата към книгите от най-ранна възраст. Защото световете, които откриваме между страниците, са в основата на добре развитата креативност, богатото въображение и обширния речник.

Предизвикваме и малки, и големи да се впуснат в приключенията, за които фантастичните книги ни разказват, с предложенията, част от нашата кампания „Четем заедно – откриваме нови светове”. През дните, в които тя е активна, от 01.04. до 14.04.22 г., можеш да закупиш детски книги с до 35% отстъпка от нашия сайт, затова все още не е късно да се възползваш. А ако търсиш идеи за заглавия, към които да насочиш малчуганите или тийнейджърите в семейството, ние имаме няколко предложения. С тях приключението е гарантирано, а вратата към новите светове е широко отворена.

Малкият принц, Антоан дьо Сент-Екзюпери

Малкият принц, Антоан дьо Сент-Екзюпери

Книгата попада в категорията на вечните класики, които всяко дете не само трябва да прочете, но и иска да прочете. Споделена е пред света още през 1943 година, но няма аналог и до днес. „Малкият принц“ е книга, която ни учи да дадем пълна свобода на въображението си. Макар и да е вдъхновена от реалната история на Сент-Екзюпери, тя изцяло попада в света на интригуващата фантастика.

Става дума за една от най-четените книги в цял свят, преведена на над 250 езика, а всяка година се продават над два милиона нейни копия. Не пропускай да добавиш своето в семейната библиотека.

Пейджъс и Ко, книга 1: Тили и книгобродците, Ана Джеймс

Пейджъс и Ко, книга 1: Тили и книгобродците, Ана Джеймс

Ако вкъщи си имаш тийнейджър с любов към книгите, този роман ще го плени. Историята разбива границата между фантастиката и истинския живот, като ни показа какво би се случило, ако една от мечтите на всеки читател се осъществи.

Читателят в случая е малката Тили, която намира утеха след изчезването на майка си в историите по рафтовете на „Пейджъс & Ко.“ – семейната книжарница на баба ѝ и дядо ѝ. Вълнението истински започва, когато пред нея застават любимите ѝ героини – Анн от „Анн от фермата „Грийн Гейбълс“ и Алиса от „Алиса в Страната на чудесата“, а Тили открива как да книгоброди из света на приказките. Но какво е едно приключение без препятствия по пътя? Новата дарба на Тили я излага на редица опасности, но и предлага отговор на най-голямата мистерия в живота на малката читателка. Ще разкрие ли истината за съдбата на майка си и кой се крие на следващата страница – ще разберем в дебютния роман на Ана Джеймс.

Тролът Сърдитко, Барбара Ван Ден Шпойлхоф

Тролът Сърдитко, Барбара Ван Ден Шпойлхоф

Барбара Ван Ден Шпойлхоф учи малките деца да опознаят и да контролират емоциите си в поредицата „Тролът Сърдитко“. Подари на малчугана в семейството първото заглавие, което да го запознае с един истински сърдит трол. Сърдитко се изправя пред чувствата, познати на всички ни – гняв, преминаващ в безсилие в моментите, в които нещата не се случват така, както бихме искали. Книгата е изпълнена с красиви илюстрации и една интригуваща и поучителна история. Целта ѝ е да постави основите на емоционална интелигентност – ключов елемент в развитието на децата, който им гарантира щастието и успехите по-късно.

Пиратска яхния, Нийл Геймън

Пиратска яхния, Нийл Геймън

Да подарим на малчуганите едно вълнуващо и много забавно пътешествие с пирати, летящи кораби и чудеса от Нийл Геймън. С римуван текст и илюстрирана от многократно награждавания художник Крис Ридъл – тази книга се превръща в истинска магическа яхния от всичко, което харесваме в детските книги. Особено подходяща е за онези млади читатели, жадуващи за щури приключения.

Роня, дъщерята на разбойника, Астрид Линдгрен

Роня, дъщерята на разбойника, Астрид Линдгрен

Авторката, дарила ни с незабравимите истории за Пипи, ни приветства в един различен, изпълнен с магия свят в тази книга, която по нищо не отстъпва пред никоя от известната поредица за Дългото чорапче. В нея се срещаме с Роня – тя се ражда и пораства в сърцето на мистична и изпълнена с чудновати създания гора. Като дъщеря на разбойническия главатар Матис, тя води необикновен живот, изпълнен с вълнуващи срещи и случки.

Приключенията на Роня вдъхновяват красивите илюстрации на японския художник Кацуя Кондо, а по-късно се пренасят на екрана с вълнуващ японски анимационен сериал, станал популярен в цял свят. Книгата обаче е начинът, по който истински ще отключиш въображението на малките вкъщи.

София и хвърчащото креватче, Момчил Коритаров

София и хвърчащото креватче, Момчил Коритаров

Книга, която не познава границите на възрастта, а създадена за всеки с големи мечти. София попада сред този тип хора, а нейната история ще ни отведе не просто на увлекателно пътуване, а на разходка из всички пъстроцветни емоции, които можем да срещнем по света. Стиховете, дело на Момчил Коритаров, са красиво илюстрирани от Мартин Петров, превръщайки книгата в едно истинско приключение в рими. Чуй ги и с помощта на аудиокнигата, която е част от изданието, с гласовете на Ненчо Балабанов и Албена Павлова.

Реактивните момичета: Креативно оцветяване

Реактивните момичета: Креативно оцветяване

Това е не само книга, а пълно потапяне в нов свят, който малките вкъщи сами могат да оцветят в пъстри багри. Реактивните момичета неслучайно са любими героини на деца от няколко поколения. Те са сред първите, които ни учат, че и момичетата могат да бъдат силните победители в битката за спасяване на света.

Тези и още много вълнуващи заглавия очакват малки и големи сред онлайн предложенията на Orange center. Всички можеш да разгледаш ТУК. С кои от тях ще зарадваш децата вкъщи?

Независимо дали на днешния ден заявявам любовта си към нова книга на Стивън Кинг, а вчера съм била запленена от поредно заглавие от Агата Кристи - всеки ден съм влюбена в книгите. От малка не спирам да съм вярна на кримитата и научната фантастика, но като копирайтър в Orange непрестанно се докосвам до нещо ново, различно и вълнуващо.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *