Всеки тип читател през лятото и книгите за него

Всеки тип читател през лятото и книгите за него

юни 21, 2022
Категория: Нашите предложения, Публикации
0 810 2
Всеки тип читател през лятото и книгите за него

Всеки тип читател през лятото и книгите за него

Най-после лято! Знаеш какво означава това – повече време за приключения и пътувания… а и за летни четива. В Orange сме забелязали, че по време на този сезон се открояват няколко типажи читатели. И подбрахме по нещо за всички от тях.

Ето кои са най-често срещаните типове читатели и няколко препоръки за книги, които ще им се харесат.

Читателят, който през лятото наваксва с книгите, които са станали известни през годината

Всяка година безкрайният куп с книги, които искаш да прочетеш, се увеличава, когато на пазара се появяват нови и нови интригуващи заглавия. И ако през зимните сезони работата, ученето и всички допълнителни отговорности ти пречат да се насочиш към новите нашумели книги, по време на летните почивки откриваш достатъчно възможности да наваксаш с четенето.

Няма нужда да ти ги препоръчваме, защото тези книги вече вероятно са попаднали в списъка ти за четене. Но ако ти трябват още интересни препоръки, на които да дадеш шанс, ето нашите идеи:

Читателят на любовни романи

Има нещо специално в това да отвориш романтична книга на плажа и да се потопиш в една съвсем различна среда, откъсвайки се от реалността. Любовните книги са точно това, което да те настрои на вълна „почивка“, а тези няколко примера са страхотно място, от което да започнеш:

Виж още: 12 от най-добрите любовни романи на всички времена

Читателят, който наваксва с големите книги през лятото

В пълна противоположност на чиклит читателя, но споделящ много общи черти с читателите, които наваксват през лятото с новите заглавия. Ако спадаш към този тип хора, вероятно именно повечето свободно време през лятото те изкушава да се заровиш в някоя дебела книга с над 500-600 страници, изпълнени с вълнуващи истории.

Затова и смятаме, че тези заглавия ще те заинтригуват:

Читателят, който се повлиява от трендовете

Независимо дали е лято, или не – ти винаги си готов да се отдадеш на новото заглавие, което е завладяло литературния свят. Booktok, bookstagram и всяко друго кътче в интернет пространството, в което читателите обменят опит, са твоите неизчерпаеми източници на вдъхновение. Ако попадаш в категорията, вероятно тези заглавия са подходящи за теб:

Читателят, който няма представа, че е лято

Навън е прекалено горещо за излизане? Навън е прекалено студено за излизане? Или просто книгата, която четеш сега, е прекалено добра, че да я оставиш и да излезеш? Няма значение какво се случва по света – ти винаги ще бъдеш отдаден читател.

За теб четенето не е сезонно хоби или интерес, който преминава през времето. Затова и сме ти подготвили предложения, които ще те изкушат – защото ти вероятно повече от всички заслужаваш да получиш добра препоръка за книга.

Читателят, който чете, за да гледа сериали и филми

Заинтригуван от историите, които вече нямаш търпение да гледаш на кино или в някой нов сериал, ти търсиш да научиш повече от книгите, на които новите блокбъстъри са базирани.

Ако с предишното изречение те описахме, значи вероятно тези заглавия ще те развълнуват. Но трябва да предупредим – има висок риск книгата да ти хареса повече от филма или сериала.

Читателят, който използва лятото, за да усвои ново умение

Ти си от най-дейните читатели в списъка. Не просто използваш летните почивки, за да четеш, ами и за да овладееш ново хоби и може би още 42 нови умения. Най-подходящи за теб са книгите на тема самоусъвършенстване, психология, маркетинг, бизнес и подобни, затова тези заглавия вероятно ще ти допаднат:

Читателят, който през лятото преоткрива любовта си към книгите

Не е сигурно кое точно е виновно – топлото слънце или пък може би повечето свободно време – но дори в четенето има сезонност. Много хора, позабравили през зимата очарованието на книгите, само през лятото решават да си купят ново четиво.

Ако ти се причисляваш към тях – добре дошъл отново. Ще се радваме да те виждаме по-често тук. За да помогнем това да се случи, сме ти подготвили няколко предложения за увлекателни четива.

Попадна ли в някоя от тези категории? А допаднаха ли ти книгите, които ти препоръчахме? Не се страхувай да мигрираш към другите групи читатели, за да откриеш по-различен тип заглавие, което да разнообрази списъка ти за четене.

Виж още: Orange препоръчва: 5 нови книги за лятото

А ако търсиш дори още повече идеи какво да прочетеш, те препращаме към неизчерпаемия източник на вдъхновение – онлайн книжарницата на Orange.

Независимо дали на днешния ден заявявам любовта си към нова книга на Стивън Кинг, а вчера съм била запленена от поредно заглавие от Агата Кристи - всеки ден съм влюбена в книгите. От малка не спирам да съм вярна на кримитата и научната фантастика, но като копирайтър в Orange непрестанно се докосвам до нещо ново, различно и вълнуващо.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *