„Уличният котарак Боб“

ноември 8, 2016
Категория: Публикации, Ревюта
0 5594 3
„Уличният котарак Боб“

„Уличният котарак Боб“

„Уличният котарак Боб“ е емоционалната и стопляща душата история на приятелството между уличния музикант Джеймс Боуен и рижавата котка, която случайно влиза в дома, живота и сърцето му. Този роман не е измислица. Той е действителната история на един мъж, който успява да намери смисъл в живота си, благодарение на един неочакван другар на четири лапи.

Джеймс е на ръба н51OL0PirMaL._SX327_BO1,204,203,200_а тоталната бедност и се опитва да се справи с проблемите си с наркотиците. Когато през пролетта на 2007-ма година той намира ранен рижав котарак, той все още не подозира как ще се преобрази животът му.  Джеймс живее ден за ден в борба със себе си за преодоляване на зависимостта от наркотиците. Въпреки това, не може да остави без грижа този поразително интелигентен котарак, на когото дава името Боб. Котаракът бавно се възстановява и Джеймс го пуска отново на улицата с мисълта, че никога повече няма да го види. Само че Боб е на друго мнение.

Приятелството е магия, която не може да бъде подложена на научен анализ. Как става така, че един котарак успява да събуди у изгубил се млад мъж силата да се пребори със себе и със собствените си демони? Как става така, че днес Джеймс Боуен е един от най-популярните мъже в Англия? Как става така, че „Уличният котарак Боб“ вече може да се похвали не само с купища продадени книги, но и с прекрасен пълнометражен филм, който вече се върти по кината в Англия? В ролята на Боб дори е самият Боб!

Прочетете тази история, защото е истинска. Защото ще ви покаже, че има изход и от най-тъмното място, стига да позволите на помощта да дойде при вас.

Много искрено и горещо ви препоръчвам „Уличният котарак Боб“. И също като вас нямам търпение да видя и филма.

Журналист по образование и книжар по професия. Работя в Ориндж от 6 години, а си завирам носа сред книги от 4-годишна. Завърших магистратура в СУ,, Св. Климент Охридски", специалност Литература, кино и визуална култура.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *