Световен ден на детето с УНИЦЕФ и Orange center!

Световен ден на детето с УНИЦЕФ и Orange center!

ноември 20, 2018
Категория: Публикации
0 1050 1
Световен ден на детето с УНИЦЕФ и Orange center!

Световен ден на детето с УНИЦЕФ и Orange center!

Днес, 20 ноември – годишнината от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето – обединяваме сили, за да подкрепим най-уязвимите момичета и момчета. Заедно ще оцветим света в синьо – в училище, на улицата, на работните си места, в социалните мрежи.

Децата превземат ролите на възрастните в медиите, политиката, бизнеса, спорта и развлеченията, за да привлекат вниманието към въпросите, които са важни за тях, като например липсата на качествено образование и пълноценни здравни грижи, насилието, тормозa в училище и бедността.

Това е забавен ден със сериозно послание!

На Световния ден на детето УНИЦЕФ призовава „да бъдем в синьо“ – #GoBlue. Всеки може да бъде част от каузата, като подпише онлайн петиция , която изисква от световните лидери да се ангажират с правата на всяко дете сега и за бъдещите поколения, така че децата да ходят на училище, да са в безопасност и да достигнат пълния си потенциал.

Петицията ще е активна в продължение на една година и ще бъде представена на световните лидери на 30-ата годишнина от приемането на Конвенцията за правата на детето през 2019 г.

Как можете да последвате призива #GoBlue? Оцветете пространството около вас в синьо! Облечете се със сини дрехи, използвайте сини аксесоари и декорирайте работното си място с елементи в този цвят. Дайте гласност на подкрепата си в социалните мрежи, като споделите ваша снимка в синьо с призив:

 Днес е #СветовенДенНаДетето – нека всички бъдем в синьо! Подпишете петицията и подкрепете правата на децата по ? #WorldChildrensDay, #GoBlue, #ForEveryChild

Ние от Orange center заставаме зад най-голямата организация за защита на детските права – УНИЦЕФ и подкрепяме целите и мисията ѝ да подсигури безопасността в настоящето и бъдещето на децата в Европа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *