„Щъркелите и планината“: Какво да четем, докато я чакаме

април 27, 2016
Категория: Идеи, Публикации
0 2234 4
„Щъркелите и планината“: Какво да четем, докато я чакаме

„Щъркелите и планината“: Какво да четем, докато я чакаме

„Щъркелите и планината“, новият роман на Мирослав Пенков, почти чука на вратите на нетърпеливите читатели (почти не остана до 5-и май). Ние определено сме едни от тях и трепетно очакваме излизането му на български език. Но какво да правим, докато това не се случи? С какво да запълним кротките си читателски животи?

 

Ето няколко предложения какво да ‘четем, докато чакаме „Щъркелите и планината“:

 

na-iztok-ot-zapada1„На изток от Запада“

Защо? Защото колкото и пъти да сме ги чели, едно обновяване никога не е излишно. А и така ще се амбицираме още повече и за срещата с романа. Не възнамеряваме да правим паралели между сборника и „Щъркелите и планината“. Поне на първо време.

 

 

 

 

samodiva-9789542714767„Самодива“ на Краси Зуркова

Защо? Защото е другият дългоочакван напоследък български съвременен роман, който излиза първо в САЩ и чийто автор също живее и твори там. Макар жанрово двете книги да нямат общо,“Самодива“ ще възроди (или роди) интереса на читателя към новата българска литература. Около нея имаше толкова шум, време е да разберем защо.

 

 

 

 

simetrija1„Симетрия“ на Захари Карабашлиев

Защо? Защото онези, които някога са чели „На изток от Запада“, със сигурност трябва да прочетат и този сборник с разкази. Неговото въздействие е също силно, героите остават в главите на четящия дълго след раздялата с книгата, а буцата в гърлото дълго не се преглъща.

 

 

 

 

pernishki-razkazi1„Пернишки разкази“ на Здравка Евтимова

Защо? Защото тези разкази си струват. Много си струват и се надяваме да го знаете или да го разберете. Прочетете ги във влака на път за родното си място, прочетете ги в кухнята си, докато чакате козунака да се изпече. Просто ги прочетете.

Журналист по образование и книжар по професия. Работя в Ориндж от 6 години, а си завирам носа сред книги от 4-годишна. Завърших магистратура в СУ,, Св. Климент Охридски", специалност Литература, кино и визуална култура.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *