Седем полезни съвета при пазаруването за училище

Седем полезни съвета при пазаруването за училище

август 27, 2022
Категория: Публикации
0 435 2
Седем полезни съвета при пазаруването за училище

Седем полезни съвета при пазаруването за училище

Все по-близко е заветният 15 септември, а пазаруването за училище тепърва започва? Не си закъснял – само ще ти трябват няколко допълнителни препоръки за пазаруването.

Затова и сме събрали на едно място седем съвета, с които да сме ти от полза в подготовката за учебната година. А за да е още по-удобно за теб, на едно място събрахме всички ученически пособия, които ще ти бъдат нужни – открий ги ТУК.

А сега, преди началото на шопинга, потърси как можеш да си спестиш тревоги и пари с тези практични съвети:

Първо се запознай с училището

Ако ученикът вкъщи започва да учи в ново за него училище, преди да започнеш с каквото и да е пазаруване, е важно първо да се запознаеш с условията на новото място.

Има ли училището стълби? Значи раниците с тролеи няма да са подходящ избор. Има ли обособено място, където децата да оставят учебниците си и аксесоарите? Значи можеш да инвестираш в раница с по-малка вместимост и да не се притесняваш да вземеш всички дребни или големи ученически принадлежности. Има ли осигурена храна или място, откъдето детето да си закупи такава? Ако няма, може да се наложи детето да си носи обяда от вкъщи, а това означава, че към списъка ти за пазаруване току-що се добави и кутията за храна.

Започни от най-голямото

Най-важната и най-обемната покупка за училище е несъмнено ученическата раница. Затова веднага, след като се запознаеш с обстановката в новото учебно заведение, се заеми да откриеш точната чанта.

Раница Busquets Becool Lightning 2022 с едно отделение

Раница Busquets Becool Lightning 2022 с едно отделение

Когато си селектирал раницата, ще можеш по-лесно да съчетаеш останалите покупки от списъка. Избирайки продукти от една колекция, всички принадлежности ще бъдат в един тон и ще носят самочувствие на малкия ученик вкъщи.

Значително опростено е и бюджетирането на останалата част от пазаруването. Така, когато най-скъпият елемент е закупен, по-лесно ще можеш да прецениш каква сума можеш да отделиш за останалите материали. Следващата стъпка, която те съветваме да направиш, е да подбереш тетрадките. Те са най-много на брой и попадат сред покупките, които не могат да се пропуснат.   

Чети внимателно етикетите

Независимо дали пазаруваш онлайн, или във физическите магазини, можеш да откриеш много полезна информация сред написаното на етикетите на продуктите. Потърси от какво са изработени раниците и несесерите, за да направиш своя избор.

От етикетите можеш да получиш много полезна информация и за отличителните характеристики на продукта. Обърни внимание на материалите, използвани за направата на продукта, както и на вместимостта на раницата.

Не пропускай несесера

Когато пазаруваш за училище, може да се изкушиш да пропуснеш някой от елементите от списъка. Но не пропускай ученическия несесер. Той си струва да стане част от покупките ти не само защото е очарователно допълнение към целия ученически арсенал, но и защото ще го предпази.

Несесер Miquelrius Back2Fun - Облаче

Несесер Miquelrius Back2Fun – Облаче

Без несесера всички химикали, моливи и флумастери свободно ще странстват из останалите принадлежности в раницата, а с това рискуваш да повредиш както раницата, така и тетрадките, учебниците и всичко останало. Само една неизключена химикалка или флумастер, на който да му падне капачката, и ученическите пособия ще се окажат не само надраскани, но дори може би и наранени.

Тествай продуктите по различни начини

Макар и да смятаме, че една раница се избира колкото с очите, толкова и със сърцето, не забравяй за останалите си сетива. Силно неприятните миризми, които придружават някои раници и несесери, са ясен знак за наличието на некачествени материали. По същия начин е препоръчително да провериш и състоянието на циповете – ако не работят достатъчно гладко и в двете посоки, когато са нови, с времето само ще се амортизират допълнително, докато не станат напълно неизползваеми.

Също така не пропускай да провериш тежестта и размерите на раницата, за да си сигурен, че ще избегнеш максимално добре вредата върху детето. По същата причина провери дали чантата е с уплътнено дъно и подсилен гръб.

Пазарувай веднъж преди 15 септември, а след това още няколко пъти през учебната година

Грешките на родителите при подготовката за училище често се разделят в две групи. В първата попадат онези родители, които пазаруват многократно преди началото на учебната година.

Да, колкото и изчерпателен да е списъкът ти, винаги можеш да пропуснеш нещо от задължителните пособия. Но колкото по-често пазаруваш за училище, толкова по-често срещан, а и по-голям е шансът да направиш импулсивно решение и да закупиш неща, които не си предвидил първоначално. А ако пазаруваш с детето си, е почти невъзможно да опазиш кошницата си от ненужни покупки.

Бележник с принадлежности Gorjuss You Can Have Mine

Бележник с принадлежности Gorjuss You Can Have Mine

Втората често срещана грешка при родителите пък е точно обратната. Мнозина са тези, които се надяват да напазаруват веднъж в големи количества и повече да не трябва да мислят за ученическите пособия на детето. Но моливите се губят, химикалите се изписват по-рано от очакваното, а понякога просто колкото и подробни да са първоначалните сметки, те изпускат поне един фактор от ученическите задания и игри.

Затова нашият съвет е да планираш едно по-голямо пазаруване преди началото на учебната година, в което да си набавиш възможно най-много от нещата, които ще са нужни на малчугана. След това в курса на учебната година трябва да имаш готовност за две-три по-кратки пазарувания, които да възобновят онези материали, които са се изчерпали.

Инвестирай в мултифункционални продукти

Как можеш да си гарантираш, че няма да забравиш едно от хилядите малки ученически пособия? Вземи всичко в комплект.

Тефтер с принадлежности Miquelrius Glam Rock

Ако искаш по-лесно да набавиш всичко нужно, ти препоръчваме да не пропускаш да се възползваш от пълните несесери или комплектите от тефтери с принадлежности.

Не забравяй да се консултираш с ученика

Колкото и добро решение от финансова и практична гледна точка да направиш като родител, ако накрая детето откаже да използва ученическите принадлежности, които си закупил, скоро пак ще трябва да се отправиш към магазините.

Затова не пропускай да помислиш и за вкуса на ученика, който ще носи раницата и ще пише върху тетрадките. Когато става дума за раницата, не забравяй да позволиш на детето да я поноси за малко. Така то най-добре ще прецени дали тя му е удобна или не – а ако празна тя не е удобна на малчугана, когато тя е пълна, може само да му навреди. 

И последен бонус съвет от нас – ако искаш да откриеш всичко нужно за училище, пазарувай сред предложенията на Orange center. Тук сме събрали всички принадлежности, които ще трябват на ученика вкъщи.

Независимо дали на днешния ден заявявам любовта си към нова книга на Стивън Кинг, а вчера съм била запленена от поредно заглавие от Агата Кристи - всеки ден съм влюбена в книгите. От малка не спирам да съм вярна на кримитата и научната фантастика, но като копирайтър в Orange непрестанно се докосвам до нещо ново, различно и вълнуващо.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *