Събуди любовта към литературата у децата с тези 8 книги

Събуди любовта към литературата у децата с тези 8 книги

ноември 1, 2022
Категория: Публикации
0 445 1
Събуди любовта към литературата у децата с тези 8 книги

Събуди любовта към литературата у децата с тези 8 книги

Всеки от нас може да бъде будител или да почете наследството от народните будители, независимо кой ден от месеца и годината е. Единственото, което трябва да направиш, е да подариш на поне едно дете книга, за да събудиш у него любов към литературата.

Тази година от книжарница Orange отбелязваме Деня на народните будители с цяла седмица, отдадена на детското четене. Защото книжките, написани за най-малките, имат способността да отварят врати към нови светове. Но и защото те имат способността да пробудят любов към четенето, която остава за цял живот.

Ако и ти искаш да подбудиш децата да пораснат читатели, ние сме насреща, за да ти помогнем. Събрахме на едно място няколко предложения за детски книги, които имат способността да вдъхновят младите читатели да обичат литературата. А до 7 ноември всички те са с до 35% онлайн отстъпка, така че не пропускай да се възползваш.

Български народни приказки

Няма по-хубави истории, с които можеш да срещнеш децата, от българските. А луксозният том „Български народни приказки“ ще запознае малките читатели с множество чудати и интересни образи.

Български народни приказки

Включени са някои от най-популярните и обичани приказки от българския фолклор – тези за юначното петле, Педя човек, Косе Босе, Кума Лиса и толкова много други. 

Отровена, Дженифър Донъли

Коя книга би могла да събуди любовта към литературата по-добре от роман, който преразказва една от най-любимите детски приказки?

Отровена, Дженифър Донъли

В „Отровена“ читателят се среща с една друга Снежанка. Тя дори не носи същото име. Казва се София и въпреки че историята започва с изтръгването на сърцето ѝ, тя успява да оцелее. Прави го благодарение на седмина загадъчни непознати. Но само тя може да поеме контрол над съдбата си и да се изправи пред тези, които ѝ желаят злото. Може би това не е завистливата кралица, може би врагът е по-страшен. Но накрая доброто ще възтържествува.

Малка библиотека на гръцките митове: Зевс – Повелителят на Олимп

Предупреждение – в тази книга има смъртоносни мълнии. Но си струва читателят да поеме риск, за да я прочете, защото в нея е приютен бащата на всички богове, Зевс.

Малка библиотека на гръцките митове: Зевс - Повелителят на Олимп

Срещата с гръцката митология е едно от преживяванията в живота на читателите, което не бива да се пропуска. С „Малка библиотека на гръцките митове: Зевс – Повелителят на Олимп“ детето ще има възможност да се докосне до света на всемогъщите богове и смелите герои.

Игрите на глада, книга 1

Много млади читатели са поставяли началото на дългогодишна любов към книгите, заради някоя увлекателна поредица, която ги е карала да прочитат романите един след друг. Не са малко и онези читатели, за които точно такава поредица е била „Игрите на глада“.

Игрите на глада, Сюзан Колинс

В първата книга на Сюзан Колинс се пренасяме в антиутопичната държава Панем. Там започва и историята на Катнис Евърдийн.

Тя знае, че рискува живота си, когато доброволно се записва вместо сестра си за Игрите – опасното реалити шоу. А животът ѝ не за първи път е застрашаван. Ще успее ли да оцелее и сега, когато погледите на хиляди зрители наблюдават нейната борба?

Удивителният свят на животните, Ана Клейборн

Казахме, че книгите водят децата до интересни светове – тази книга отваря врата към животинския свят. В нея читателите ще научат както къде живеят животните и как си общуват, така и как те се смеят, танцуват и играят.

Удивителният свят на животните, Ана Клейборн

Удивителният свят на животните“ е като околосветско пътешествие от бърлогите на земята до водното царство. Но в което и кътче на земята да се пренесе читателят с тази книга, той ще може да опознае природата от по-близко.

Дневникът на един Дръндьо, книга 1, Джеф Кини

Четенето е забавление, а няма много книги за деца, които да показват това по-добре от „Дневникът на един Дръндьо, книга 1„.

Дневникът на един дръндьо, Джеф Кини

В нея Грег Хефли показва всички чудати особености от живота на едно дете. А неговият живот в основното училище никак не е лесен. И хубави, и лошите случки са описани с много голяма доза хумор, която превръща четенето в истинско удоволствие за децата.

Историите на Шекспир за деца, Саманта Нюмън

Написаното от Шекспир може би не е най-подходящото първо четиво за едно дете. Но в тази преразказана версия историите оживяват по нов начин, подходящ за децата.

Историите на Шекспир за деца, Саманта Нюмън

Историите на Шекспир за деца“ ще срещнат малчуганите с Ромео и Жулиета, с една постоянно спорещата двойка и с невероятни шегаджии.

А има ли по-добър начин младите читатели да се вдъхновят да се запознаят с литературата? Когато веднъж обикнат класиките, децата завинаги остават влюбени в книгите.

Енциклопедия на великите научни идеи

Книгите са, за да ни научат, че на всекиго може да се случи нещо вълнуващо и незабравимо. Тази енциклопедия обаче учи читателя, че не само това е така, но и всъщност всеки може да направи нещо велико.

Енциклопедия на великите научни идеи“ представя 15 блестящи научни идеи и над 50 велики мислители. Но също така отговаря на безброй въпроси и учи на още повече уроци.

Енциклопедия на великите научни идеи

С коя от тези книги ще събудиш любовта към литературата у децата? Открий тях и още много интересни заглавия с до 35% онлайн отстъпка до 7 ноември. Разгледай всички предложения ТУК.

Независимо дали на днешния ден заявявам любовта си към нова книга на Стивън Кинг, а вчера съм била запленена от поредно заглавие от Агата Кристи - всеки ден съм влюбена в книгите. От малка не спирам да съм вярна на кримитата и научната фантастика, но като копирайтър в Orange непрестанно се докосвам до нещо ново, различно и вълнуващо.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *