Приказните нови детски книжки, които да не пропускате

Приказните нови детски книжки, които да не пропускате

февруари 8, 2016
Категория: Публикации
0 3192 9
Приказните нови детски книжки, които да не пропускате

Приказните нови детски книжки, които да не пропускате

Отдавна не сме ви разказвали за хубавите нови детски книжки, с които се срещаме. А такива има. Четем ги с удоволствие и после ги показваме на любопитните родители или на още по-любопитните им деца. Така и те се докосват до вълшебните светове, което всеки ден се появяват на книжната планета.

 

9786191862078

 

„Гривестото дете-коте“, Етгар Керет

Досега бяхме чели само страхотните разкази на Керет. Но вече държим в ръцете си и първата му детска книжка на български език. В нея едно малко момче ще ви разкаже за себе си, за майка си и за баща си, който обаче няма много свободно време. Дори по време на една разходка в зоопарка, той оставя сина си сам (защото се оказва, че има много спешна работа и защото вярва, че момченцето е достатъчно голямо, за да се разходи само). За щастие обаче детето е безстрашно и изобретателно. Така от самотно момченце се превръща в гривесто дете-коте, което се озовава в едно чудато място, което ще промени живота му, може би завинаги.

Книжката е идеална и за прохождащи читатели, и за мъници, които обичат да слушат приказки от родителите си. Прекрасните илюстрации са дело на Авиел Басил, а преводът на Манол Пейков.

 

COVER-New_Kakva_magia_krie_se_v_snega

„Каква магия се крие в снега“, Юлия Спиридонова

Сигурни сме, че вече сте чели „Бъди ми приятел“ и сте готови за нейното продължение.

Едно краставо жабче е събудено от препоръчителния си зимен сън. А сега? Какви ли срещи го очакват, какви ли приключения… Жабчето се чуди къде е снегът, защото е чувало, че през зимата има сняг. А сега сняг няма. Това значи ли, че зимата не е зима?

Завийте се в удобството на уютната вечерна приказка и се любувайте на илюстрациите на Пенко Гелев и сладкодумната Юлка. Приказката е удобна за четене за деца от различна възраст. Поощрете детето си да ви я прочете само!

 

mid-COVER-book2CR-web

„Питанки“, Петя Кокудева

Толкова обичаме Петя Кокудева и магията, която създава! Нейната най-нова книжка със стихотворения, отново с рисунките на италианската илюстраторка Ромина Беневенти, вече живее и в книжарниците. Стихотворенията от „Питанки“ ще зададат на малки и големи важни въпроси с още по-важни отговори. Питанка е истински любопитно момченце. Полезно ли е да разхвърлям? Защо чувам само похвалите? Какво не си харесвам? То пита ли, пита… и докато пита, тайнично подсказва отговорите.

Книгата, както винаги, е абсолютно подходяща за малки и големи.

 

9786191507696 „Вълкът, който си търсел любима“

„Вълкът, който искал да обиколи света“, Ориан Лалман, Елеонор Тюилие

О, какво очарование струи от тези две книжки! Всичко от илюстрациите до текста ще ви кара усмивката ви да расте все повече и повече.

 

9786191507702

Вълкът Вълкан определено ще се превърне в новия любим герой на малките читатели. Ще ги отведе на пътешествие до Египет, до Китай и Квебек…а и до къде ли още не, стига да му позволите. Защото и на него, както и на всички други същества по света, понякога му става скучно. Или самотно. Затова не е изненадващо и че иска да си намери любима. Но дали ще му се случи и каква ще се окаже тя?

 

 

9786191862016

 

„Весел, гъделичкащ смях“, Маргарит Минков

                Тази вълнуващо ценна книга е пълна с толкова много приказки, че ще ви се завърти главата от удоволствие. Изданието е повече от красиво, ще ви изненадам ли, като ви кажа, че художник е Люба Халева? Всяка една приказка е прилежно подредена с малки тухлички от приключение, дързост, поука и смях.

 

 

picture

„Малкият градинар“, Емили Хюз

След като тотално се влюбихме в „Диво“, втората книжка на Емили Хюз успя да задържи тази любов и да я превърне в нещо дълготрайно. И тук историята е невероятна в своята простота и величия, в своята огромна поука, която с лекота достига и до големи, и малки. Магията се крие в илюстрациите, във внимателно подбраните думи, в съвършената изработка на изданието. Потърсете тази книга и я четете поне веднъж месечно. И никога не спирайте да мислите за малкия градинар, който живее у вас.

 

Журналист по образование и книжар по професия. Работя в Ориндж от 6 години, а си завирам носа сред книги от 4-годишна. Завърших магистратура в СУ,, Св. Климент Охридски", специалност Литература, кино и визуална култура.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *