Препоръчано за фенове на...

Препоръчано за фенове на… „Песен за огън и лед“

юли 4, 2017
Категория: Знаете ли, че..., Идеи, Публикации
0 2163 1
Препоръчано за фенове на… „Песен за огън и лед“

Препоръчано за фенове на… „Песен за огън и лед“

Време е да разнообразим блога на Orange Center с нова рубрика. Представяме ви „Препоръчано за фенове на…“. В нея ще препоръчваме конкретни заглавия на читатели на конкретни поредици, автори, теми и т.н. Така увеличаваме шанса на човек да срещне нова книга, която да му бъде полезна и интересна. Ако се чудите какъв е принципът, по който решаваме, че едни книги са подходящи за дадени читатели, отговорът е лесен. Лични наблюдения, наблюдения върху клиентите и разговори с тях.

И тъй като остава съвсем малко до новия сезон на един от любимите ни сериали, вдъхновени от книги, той се оказа и наше вдъхновение. Започваме с Препоръчано за фенове на… „Песен за огън и лед“. 

 

9789545852169„Колелото на времето“, Робърт Джордан – една от най-епичните, могъщи и мащабни фентъзи поредици, писани някога, по която се очаква и сериал. Съставена от общо 14 тома, тя ще ви потопи във феноменално построен магически свят със страхотна атмосфера. Епичността на поредицата е уникална за жанра. 

Защо ще ви хареса? 

Заради магията, величието на действието, сложността на взаимоотношенията между героите и мащабността на книгите.

 

 

 

imeto-na-vyatara„Хрониките на кралеубиеца“, Патрик Ротфус

По епичност поредицата не може да се сравнява с „Колелото на времето“ или „Песен за огън и лед“, но нейните предимства се крият в героите и животите им. Главният герой в поредицата със сигурност е един от най-впечатляващите фентъзи герои, появявали се някога. Личната му история е изпълнена с неочаквани събития, характерът му постоянно еволюира, а грешките, които допуска, никога няма да ви оставят безразлични. Освен това поредицата е построена по оригинален начин. 

Защо ще ви хареса?

Отново – заради магията, чиято концепия е различна от тази в повечето фентъзи книги, където магията просто съществува. Освен това, действието се развива на две паралелни нива, всяко едно от които ви казва и премълчава много.

 

veshterat-poslednoto-zhelanie-9789542821601„Вещерът“, Анджей Сапковски

Вещерът проследява историята на Гералд и неговата цел да спаси и опази жива Цири. През поредицата се проследява промяната на главния герой от коравосърдечен убиец на чудовища до човек, който е готов на всичко да спаси едно момиче, сякаш е неин баща.

 

Защо ще ви хареса?
В поредицата има митични същества, политически войни и класически фентъзи моменти.

 

 

 

9789545841675„Властелинът на пръстените“, Дж. Р. Толкин

Класиката в жанра. Трилогията на Толкин е задължителна за всеки ценител не само на фентъзи литературата, но на литературата като цяло.

Хобитът Фродо от едно заспало градче в Графството е натоварен с изключително важна задача – да предприеме убийствено пътешествие през Средната земя до Мордор, където трябва да унищожи Пръстена на силата – единственото, което крепи властта на злия тиранин Саурон. По пътя му ще срещне приятелства, предателства, смъртни опасности, предразсъдъци, мощни магии…

Защо ще ви хареса?

Милион причини. Наистина милион.

 

 

 

 

 

Журналист по образование и книжар по професия. Работя в Ориндж от 6 години, а си завирам носа сред книги от 4-годишна. Завърших магистратура в СУ,, Св. Климент Охридски", специалност Литература, кино и визуална култура.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *