Препоръчано от книжаря: „Каравал” – Стефани Гарбър

Препоръчано от книжаря: „Каравал” – Стефани Гарбър

август 7, 2017
Категория: Ревюта
0 2775 6
Препоръчано от книжаря: „Каравал” – Стефани Гарбър

Препоръчано от книжаря: „Каравал” – Стефани Гарбър

Дебютният роман на Стефани Гарбър „Каравал” е едно истинско книжно бижу. Дизайнът на корицата е повече от прекрасен. Кратката анотация на задната корица приканва читателя да разлисти книгата и да потъне в страниците й, погълнат от вълшебства и мистерии. Това е книга, която не се прочита. Тя се изживява. Грабнат си още от първите редове на романа и си пренесен в чуден свят на приключения, идващи внезапно едно след друго. Връхлетян си от загадъчни случки, приказни персонажи, от магия и в миг забравяш за реалността. Започваш да се луташ между премеждията на героите и се чудиш кое е истинско, кое е фантазия и кое е игра.

download„Каравал” е представление, изпълнено с магии, мистерии и приключения. В него попадат две сестри. Тела и Скарлет водят труден живот. Останали без майка, те живеят със своя жесток баща. Губернатор Марчело Драгна притежава огромна власт. Той всява страх и ужас у всички, особено у двете си дъщери, които неведнъж са малтретирани и наказвани от него. Не след дълго двете момичета получават покани от Легендата, ръководителят на Каравала, да се присъединят към игрите. За тях това е единствената възможност да се измъкнат от деспотизма и тиранията на баща си. Всичко много се обърква обаче, когато Тела е отвлечена от Легендата, Скарлет трябва да победи всички участници, а по петите им ги следва строгият баща. Цялата игра е една луда надпревара с времето, с настоящето, с живота. Една игра, чиито залог е нечии живот. Игра, в която връщане назад няма. Времето изтича неестествено бързо, смъртта дебне от всеки ъгъл, а вълшебствата се крият на неочаквани места. Рокли, които се променят според настроението, и търговия не с пари, а с дни от живота са само част от приказните елементи в повествованието.

71lRLfv-auL

И ако за всички Каравал е едно приключение, за Скарлет това е игра на живот или смърт. Тя трябва да се научи как да се изправи срещу страховете си и как да ги победи. Научава се да бъде смела, да взима важни решения бързо, да следва знаци и да решава логическите загадки на Легендата.

Едно от най-големите изпитания пред Скарлет в това магично приключение е любовта. Тя неусетно се влюбва в своя загадъчен помощник – младия моряк Джулиан. Но дали той се опитва да й помогне, или я тласка към гибел, дали наистина е влюбен в нея или любовта му е част от клопките на Легендата, дали е марионетка на Легендата, или негов враг, предстои Скарлет да разгадае. Образът на Джулиан е толкова мистериозен и непредсказуем, че до последните страници той е просто още една загадка.

Книгата се чете на един дъх. Чувствата на героите са сравнени по един изключително красив и интересен начин с цветове, а почти всички мистерии накрая са разгадани и всичко си идва на мястото. Казвам неслучайно почти всички, защото предстои продължение. А аз съм повече от щастлива, че ще мога да се втурна още веднъж в приключенията на двете сестри и в продължението. Очаквам с нетърпение и следващата история, преливаща от магия и вълнение.

 

АВТОР: АННА ЧЕРВЕНКОВА, ORANGE CENTER BURGAS PLAZA

, , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *