„Последна молитва“ на Боян Боев - ревю

„Последна молитва“ на Боян Боев – ревю

август 1, 2022
Категория: Публикации, Ревюта
0 1780 12
„Последна молитва“ на Боян Боев – ревю

„Последна молитва“ на Боян Боев – ревю

Роман, в който тъжното може да бъде красиво, а великото – обречено…
Историята започва през 1872 година в малък град, в който плахо започва да се заражда искрата на Възраждането. Град, в който съжителстват християни и мюсюлмани, чорбаджии и сиромаси, вярващи в Бога и отричащи го. Хора, които се борят ежедневно с препятствията на живота, и такива, които се вълнуват само от собствената си красота и величие…

Последна молитва, Боян Боев

Последна молитва, Боян Боев

Действието се развива в патриархалното общество, в което честта на девойките е от огромно, огромно значение. Всяко от семействата, в чиито домове влизаме, крие своите тайни, грехове, мечти, тревоги и призраци от миналото.

Авторът обръща внимание на нещо много ценно – че невинаги чорбаджиите са доволни и честити. Че нещастието не подбира по пол, възраст и вероизповедание. Че колкото и да си доволен от живота си днес – всичко може да изчезне в миг.

И действително изчезва. Авторът подлага на изпитание всеки от героите си, за да преживее своя катарзис и да израсне пред очите ни. Да открием, че дори най-черно оцветеният персонаж може да пази доброта в сърцето си и да я покаже, когато най-малко очакваме.

Това е роман за новите приятелства, за старите рани и предателства, за отмъщение и трудни избори. И в края му – ще се осмелим ли да бъдем щастливи, или ще изберем да бъдем нещастни в безопасната, но може би фалшива, сигурност?

Автор: Жени Георгиева

Независимо дали на днешния ден заявявам любовта си към нова книга на Стивън Кинг, а вчера съм била запленена от поредно заглавие от Агата Кристи - всеки ден съм влюбена в книгите. От малка не спирам да съм вярна на кримитата и научната фантастика, но като копирайтър в Orange непрестанно се докосвам до нещо ново, различно и вълнуващо.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *