Подари книги и игри за деца и пораснали, подари природа за нашето бъдеще

Подари книги и игри за деца и пораснали, подари природа за нашето бъдеще

януари 9, 2024
Категория: Публикации
0 500 0
Подари книги и игри за деца и пораснали, подари природа за нашето бъдеще

Подари книги и игри за деца и пораснали, подари природа за нашето бъдеще

Всеки един подарък, подбран с грижа, е специален. Но когато подаръкът, който правим на близките си или на себе си, е подбран с грижа за природата и животните, той е още по-специален. Затова и тази седмица те каним да подариш – с повод или без – книги и игри за деца и за пораснали сред тези, които подбрахме в подкрепа на WWF Bulgaria.

До 14 януари в Orange ще откриеш селекция от над 290 продукта, които избрахме, за да подкрепим каузата „Подари природа за нашето бъдеще“.

Общото между всички тях, освен природната тематика, е, че когато пазаруваш сред тях в периода на кампанията, Orange дарява приходите от продажбите им в полза на WWF Bulgaria. И най-вече в полза на онова бъдеще, към което се стремим – с чиста вода, с чист въздух, с чиста храна, с жива природа и животински свят, със защитени от природни бедствия домове.

За да подкрепим общата цел да опазим природата за бъдещите поколения, събрахме няколко тематични идеи за подарък. За малък или за пораснал, книга или играчка – сред нашите предложения ще откриеш с какво да зарадваш всеки. И то докато подкрепяш бъдещето на природата ни.

Подарък за любопитните да научат повече за нашата планета

На малък или на пораснал читател – подари полезна информация за планетата, на която живеем, и за растенията и животните, с която я споделяме.

Нашата планета: Мястото, което всички наричаме свой дом

„Природата разказва всякакви вълнуващи истории.“ – пише сър Дейвид Атънбъро в предговора на енциклопедията, създадена по оригиналната документална поредица на Netflix.

Нашата планета: Мястото, което всички наричаме свой дом

Книгата е вълнуващо, но и образователно пътешествие през безкрайни океани, ледове, равнини, пустини и джунгли. А накрая на това пътешествие всеки читател ще е опознал малко по-добре животните и растенията, с които споделяме общ дом – нашата планета.

Енциклопедията е луксозна и с цветни илюстрации, но е отпечатано на рециклирана хартия с мастила на растителна основа. Разработена е за деца, но от такова четиво цялото семейство може да извлече по нещо любопитно за себе си.

Живот на нашата планета: Моите свидетелски показания и визия за бъдещето, Дейвид Атънбъро

Отново с цел да запознае читателя с нашата планета и природа, но и с нейния зов за помощ, сър Дейвид Атънбъро застава зад още една книга. Този път тя е създадена за порасналия читател – този, от който се очаква да предприеме действие още сега. За да дадем още един шанс на природата ни.

Живот на нашата планета: Моите свидетелски показания и визия за бъдещето

Книгата е придружаваща към едноименния документален филм на режисьора на Джони Хюз. И е колкото поклон, толкова и апел. Природозащитникът прави равносметка за промените в околната среда през последния век и споделя своята прогноза за бъдещето. Прогнозата му е както плашеща, така и изпълнена с надежда.

Но отвъд всичко това книгата е най-вече силно напомняне. Че всичко зависи от нас. Че нашата съдба и тази на децата ни стои в ръцете ни.

За тези, които искат да разберат повече за природата у нас

Научихме за природата по света, нека да научим нещо и за природата у дома. Независимо от възрастта ни винаги можем да открием нещо ново и любопитно за флората и фауната в България.

100+ животни от България, Костадин Костадинов

Позволи на децата да се срещнат с над 100 от животните, които обитават нашата държава. В книгата малчуганите ще научат интересни и важни факти за животинския свят у нас – къде живеят лисиците и зайците, с какво се храни кафявозъбката и как водните кончета отглеждат малките си.

100+ животни от България, Костадин Костадинов

За всичко това ще им разкаже не само добре структурираната информация, описана на разбираем език, но и красивите илюстрации, с които енциклопедията е изпълнена.

Алманах. Природните богатства на България

Цялата природна съкровищница е събрана в тази книга. В четвъртия Алманах са събрани всички изобилия, с които природата е дарила нашата родина.

Алманах. Природните богатства на България, Цвета Бучкова

Читателят има възможност да научи за над 130 диворастящи гъби, над 70 лечебни растения и над 40 минерални извора. Но не само това – в книгата е включена полезна информация как да използваме всички тези дарове от природата с лечебни цели.

За тези, които обичат плюшените играчки

Малките ги обичат заради красивия им външен вид и възможностите за игра. Големите ги обичат, защото са очарователни и забавни. Няма възраст на която плюшените играчки да не са подходящ подарък.

Плюшена играчка WWF – Бял вълк, 70 см.

Идея за подарък за вълк единак или за най-верния приятел от твоята глутница – зарадвай някого с един нетрадиционен, но очарователен подарък с кауза.

Плюшена играчка WWF - Бял вълк, 70 см.

Плюшената играчка „Бял вълк“ е висока цели 70 сантиметра и както всички други играчки, разработени в сътрудничество с WWF, е реалистична и красива. За да са всички детайли перфектни, играчката е разработена от меки и фини материали, а всеки елемент е ръчно завършен.

Плюшена играчка WWF – Лемур, 18 см.

По-малък, но също толкова очарователен подарък е плюшеният лемур. Висок 18 сантиметра и с детайли, завършени до съвършенство, той ще зарадва и малки, и големи.

Плюшена играчка WWF - Лемур, 18 см.

Подходящ е за малчуганите и заради високите мерки за безопасност, които са взети при създаването на продукта. А материалът за вътрешността на играчката е изработен от 100% рециклирани PET бутилки.

Виж още: Книгите, с които да планираш следващото си пътуване

За поредна година Orange се обединява с WWF Bulgaria, за да подкрепим кауза, която прави борбата за бъдещето на природата възможно. Подкрепи общата цел и ти – пазарувай сред селекцията до 14 януари тук.

Независимо дали на днешния ден заявявам любовта си към нова книга на Стивън Кинг, а вчера съм била запленена от поредно заглавие от Агата Кристи - всеки ден съм влюбена в книгите. От малка не спирам да съм вярна на кримитата и научната фантастика, но като копирайтър в Orange непрестанно се докосвам до нещо ново, различно и вълнуващо.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *