Отаку тест: Знаеше ли тези 4 интересни факта за Oshi no Ko?

Отаку тест: Знаеше ли тези 4 интересни факта за Oshi no Ko?

юни 17, 2024
Категория: Манга, Публикации
0 259 0
Отаку тест: Знаеше ли тези 4 интересни факта за Oshi no Ko?

Отаку тест: Знаеше ли тези 4 интересни факта за Oshi no Ko?

В шоубизнеса лъжите са оръжие. Но тук няма да срещнеш лъжи – само 4 интересни факта за Oshi no Ko. Единствено истинските отакута ги знаят.

Ако ти попадаш сред тях, не пропускай да се наградиш за знанията си – до края на месец юни ще откриеш всички налични томове от мангата с 20% онлайн отстъпка.

Светлини, камери, екшън – впусни се в света на Oshi no Ko с тези малко познати факта за мангата и анимето.

Заглавието е хитра игра на думи

Поредицата е една от малкото, които не получават английски превод при сериализирането си. Причината? Заглавието е прекалено сложно и хитро измислено, за да може да се преведе.

Фразата „Oshi no Ko“ няма еквивалент на друг език, защото може да се възприеме по няколко начина. На първо място заглавието може да се преведе като „Моят любим идол“, в което „идол“ се възприема като звезда или известна личност. Друг възможен превод е „Моето любимо момиче“. И двете препращат към една от главните героини – Ай Хошино.

Oshi no Ko

Същевременно заглавието много звучи като Hoshino Ko – с груб превод „Дете на Хошино“. Прочетено по друг начин пък, преводът добива смисъл като „Звездно дете“, което е препратка към разпознаваемия звезден поглед на главните герои и тяхната история.

Така заглавието на поредицата поставя фокус както върху главната героиня, с която започва действието, така и върху нейните деца.

Ай Хошино не умира в оригиналната версия

Един от най-важните моменти за сюжета в Oshi no Ko е трябвало да изглежда по съвсем различен начин. Ака Акасака, мангаката, който стои зад популярната поредица, е решил да промени историята в хода ѝ. Първоначално е смятал да остави главната героиня Ай Хошино жива, за да се изправи тя и двете ѝ деца като семейство срещу света на шоу бизнеса.

Oshi no Ko, vol.1

Бързо след началото на сериализирането на мангата обаче става ясно, че звездата на Ай сияе прекалено ярко, за да дели сцената. Затова и ако тя бе останала жива, сюжетът щеше да се развие само около нея. Затова Акасака променя първоначалния план за историята си и вмъква драматичната сцена със смъртта на поп идола.

Oshi no Ko и Kaguya-samа: Love is War се развиват в една и съща вселена

Преди Oshi no Ko да донесе световна популярност на Ака Акасака, името му се асоциираше с не по-малко интересната и обичана манга Kaguya-samа: Love is War. Въпреки че тази поредица приключи през 2022 година, феновете ѝ продължават да се вълнуват за историята. Затова и когато се разкри, че двете манги се развиват в една и съща вселена, всички бяха развълнувани.

Разбрахме го, когато Акуа Хошино се включи в адаптацията на мангата I’ll Go With Sweet Today, която многократно се появява и в
Kaguya-sama: Love Is War.

Виж още: Ако гледаш анимето, прочети мангата: Vinland Saga и My Hero Academia

Връзката между двете истории е още по-силна в мангата и допълнителната глава на Oshi No Ko, в която Руби участва като модел във фотосесия. На последната страница обаче се разкрива, че фотографът е не кой да е, а Кагуя – главният герой в другата манга на Акасака.

Връзката между двете поредици се открива и в обратен ред. В панел от Kaguya-sama: Love Is War Цубане слуша една от песните на
B-Komachi, групата на Ай Хошино.

Chainsaw Man също съществува в този свят

Chainsaw Man постепенно се превръща в мангата, която най-често гостува в други поредици. След като Денджи се появи в панел на My Hero Academia, по-късно заглавието на популярната поредица се появи и в Oshi no Ko.

Виж още: Отаку тест: Знаеше ли тези 7 интересни факта за Chainsaw Man

Илюстраторът на мангата е голям почитател на Chainsaw Man, затова и не пропуска да спомене заглавието на поредицата, където има възможност. В панел с класация за популярното в момента в социалните мрежи на трето място се появява нов епизод от Chainsaw Man. Опитай се да откриеш този момент, когато четеш мангата следващия път.

Oshi no Ko

Сега имаш по-добра възможност от всякога да се докоснеш до мангата. Не само че мангаката започва работа по финалната марка, но и в момента всички налични томове в Orange са с отстъпка. Разкрий тайните на шоубизнеса и се потопи в Oshi no Ko тук.

Независимо дали на днешния ден заявявам любовта си към нова книга на Стивън Кинг, а вчера съм била запленена от поредно заглавие от Агата Кристи - всеки ден съм влюбена в книгите. От малка не спирам да съм вярна на кримитата и научната фантастика, но като копирайтър в Orange непрестанно се докосвам до нещо ново, различно и вълнуващо.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *