Отаку тест: Знаеш ли тези 7 интересни факта за Fairy Tail?

Отаку тест: Знаеш ли тези 7 интересни факта за Fairy Tail?

февруари 10, 2023
Категория: Манга, Публикации
0 180 0
Отаку тест: Знаеш ли тези 7 интересни факта за Fairy Tail?

Отаку тест: Знаеш ли тези 7 интересни факта за Fairy Tail?

Месец февруари в книжарница Orange е отдаден на една от най-успешните и харесвани манга поредици – Fairy Tail. Ако ти също спадаш сред почитателите на мангата и смяташ, че заслужаваш титлата „отаку“, тествай колко добре познаваш героите от Фиоре.

Подготвихме седем интересни факта, които само истинските фенове ще познават. Провери колко от тях знаеш и колко ще научиш за първи път, а след това можеш да се наградиш с ново попълнение за своята Fairy Tail колекция с 20% отстъпка.

1. Натсу е наричан Саламандър заради японска легенда

Повечето почитатели на Fairy Tail биха предположили, че Натсу Драгнийл е наричан „Саламандър“ заради тясната връзка между драконите и гущерите. В действителност обаче вдъхновението за името идва от японската митология.

Fairy Tail, Vol. 62

Fairy Tail, Vol. 62, Hiro Mashima

Легендата разказва за голям пожар, който опустошил цяла гора. След него единственото оцеляло живо същество било саламандърът. Оттам се заражда идеята, че земноводното животно може да устои на огъня и дори да го поглъща.

2. Името на Луси е вдъхновено от песен на Beatles

Всеки почитател на известната британска група е чувал песента „Lucy In The Sky With Diamonds“. Създателят на Fairy Tail, Хиро Машима, разкрива, че докато е слушал известния хит, е измислил името на една от главните героини в мангата.

3. Ерза е вдъхновена от пиеса на Шекспир

Ерза Скарлет е една от героините в поредицата, която търпи най-много промени по време на креативния процес на Хиро Машима. Първоначално той се вдъхновява от пънк стила при създаването на външния вид на героинята, вплитайки препратки към легендарните амазонки, преди да стигне до външния ѝ вид, който познаваме днес.

Виж още: Да надникнем в историята на мангата

В последствие пък той признава, че често е трябвало да допълва способностите и историята на героинята, за да развие отличителните черти на характера ѝ.

По време на планирането на образа на героинята, се появява вдъхновението за името, с което Ерза е позната – Титания. То е заето от известната пиеса на Шекспир „Сън в лятна нощ“.

4. Луси е можело да използва карти, а не ключове

Дванадесетте ключа, които Луси Хартфилия събира през цялата манга поредица, всъщност можеше да изглеждат по съвсем различен начин.

Fairy Tail Master's Edition Vol. 2,  Hiro Mashima

Fairy Tail Master’s Edition Vol. 2, Hiro Mashima

Хиро Машима дълго време е замислял да обвърже героинята с карти. В последствие решава да запази тази способност за Кана.

5. Грей е бил създаден като препратка към Rave Master

Много от почитателите на Хиро Машима ще познаят отличителния стил на мангаката в различните му поредици. А вероятно всеки е забелязал, че Плу присъства както във Fairy Tail, така и в Rave Master.

Виж още: Кои бяха най-големите манга поредици за 2022 година?

Грей е трябвало да бъде още една такава препратка към другата манга на Машима. Героят е бил създаден да бъде десетият Rave Master, а колието му е било замислено като допълнителна препратка.

6. Хиро Машима именува главните си герои според сезоните, които представят те

Вероятно много почитатели знаят, че Натсу е кръстен на лятото – на японски език името му назовава сезона. Това го обвързва с всички останали герои на Хиро Машима.

Mashima HERO`S, Hiro Mashima

Mashima HERO`S, Hiro Mashima

Главният герой от Rave Master се казва Хару, което означава пролет, а в Monster Soul протагонистът се казва Аки – есен. В кратката история Fighting Group Mixture Машима кръщава свой герой, Мафую, на зимния сезон. Не на последно място идва Шики – име, което се появява в Eden’s Zero и в Monster Hunter Orage и означава „четири сезона“.

7. Приказка или опашка на фея?

Имат ли феите опашки? Всеки, който добре познава Fairy Tail, знае защо гилдията носи това специфично име. Но в действителност мангата първоначално е била създадена под формата на one-shot, носещ името Fairy Tale.

В тази първоначална версия Натсу е приличал повече на приказен герой и е носел рога. В последствие Машима решава да доразвие идеята си, нанасяйки много промени по оригиналния сюжет и дизайна на героите.

Виж още: Манга, плакати и мърч – какво да подариш на отаку?

Знаеше ли тези факти за любимата поредица? Ако отговорът е „да“, значи със сигурност заслужаваш да се наградиш с нова манга. Възползвай се от 20% отстъпка до края на месеца и избери нов том от поредицатаFairy Tail.

Независимо дали на днешния ден заявявам любовта си към нова книга на Стивън Кинг, а вчера съм била запленена от поредно заглавие от Агата Кристи - всеки ден съм влюбена в книгите. От малка не спирам да съм вярна на кримитата и научната фантастика, но като копирайтър в Orange непрестанно се докосвам до нещо ново, различно и вълнуващо.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *