„Остров Боуен“ – приключенската история на месеца

май 19, 2017
Категория: Публикации, Ревюта
0 1679 0
„Остров Боуен“ – приключенската история на месеца

„Остров Боуен“ – приключенската история на месеца

Търсите нов детски роман, чийто приключенски дух да ви пренесе в непознати места? „Остров Боуен“ е книгата, която ви е нужна. Тя е морска, пиратска, моряшка, вълнуваща и безкрайно интересна. Какво повече да искаме от книга?

„Остров Боуен“ е специален роман, издаден помощта на програмата „Творческа Европа“.

 

ostrov-bouen-9786191650668Всичко започва с убийството на британския моряк Джеремая Пъркинс в Хавойсюнд, малко норвежко пристанище в Арктика, и с мистериозния пакет, който Пъркинс е изпратил на лейди Елизабет Фарадей малко преди гибелта си.А може би историята започва от другаде – с откриването на няколко странни реликви в една средновековна крипта.Именно една от тези невероятни реликви кара вечно намусения професор Улисес Сарко да предприеме безумно пътешествиена борда на кораба „Сен Мишел“. Сарко и неговият помощник Адриан Кайро пътешестват из целия свят и са изправени пред безброй опасности в компанията на капитан Верн и неговия екипаж, на младия фотограф Самуел Дуранго и на две британки – лейди Фарадей и нейната дъщеря Катрин – които се обръщат към тях за помощ. Но нищо не ги е подготвило за срещата с ужасяващата тайна на остров Боуен, който лежи отвъд арктическия кръг. Защото, както би вметнал Шерлок Холмс, „…когато елиминираш невъзможното, онова, което остава, колкото и да е невероятно,може би е истината“.

Журналист по образование и книжар по професия. Работя в Ориндж от 6 години, а си завирам носа сред книги от 4-годишна. Завърших магистратура в СУ,, Св. Климент Охридски", специалност Литература, кино и визуална култура.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *