Orange препоръчва: Пет нови книги

Orange препоръчва: Пет нови книги

юли 11, 2022
Категория: Нашите предложения, Публикации
0 595 2
Orange препоръчва: Пет нови книги

Orange препоръчва: Пет нови книги

Всеки път, когато стъпиш в книжарница Orange, получаваш нова доза идеи към кое увлекателно заглавие да се насочиш. Но ако искаш първи да се запознаеш с новите книги и търсиш препоръка с коя от всички да започнеш – тук ще откриеш множество интересни възможности.

Трилър, мистерия, романтичен роман, книга за психология и сборник с разкази – в селекцията ни лесно ще откриеш нещо, което пасва на книжните ти предпочитания.

Срещи по време на ваканция, Емили Хенри

Срещи по време на ваканция, Емили Хенри

Дългоочакваният летен роман, който завладя BookTok, вече пристигна и в Orange.

Този роман от Емили Хенри ще те настрои на вълна почивка, а може би ще пробуди желание да изживееш свой летен романс. Нищо чудно, след като в основата си това е книга за любовта, която се ражда между двама души по време на общите им почивки.

Всичко започва преди 12 лета, когато Попи и Алекс се срещат за първи път и се намразват. Или пък историята започва преди 11 лета, когато се сближават и си обещават всяка година да се срещат за обща ваканция? А може би преди 7 лета, когато по време на почивката си за малко не си правят татуировки заедно? Или пък преди 2 лета, когато всичко се обърка? А какво ще стане това лято, когато двамата се събират за това, което мислят, че ще е последната им почивка заедно?

Все пак те живеят далеч един от друг и нямат почти нищо общо. Но това, което ги събира, е плашещата мисъл, че въпреки всичко се чувстват най-щастливи само през тази една седмица в годината, в която правят своята среща по време на ваканция.

Ако си решил да вземеш тази книга със себе си за тазгодишната почивка, те съветваме да се подготвиш за огромна доза романтика, хумор и приятни емоции.

Аз ли нож в ръка държа…, Ашли Уинстед

Аз ли нож в ръка държа..., Ашли Уинстед

Когато дойде време да се събереш със състудентите си, искаш да направиш всичко възможно, за да им покажеш най-добрата си страна. Искаш да покажеш, че в годините след дипломирането си постигнал много и си станал по-самоуверен от всякога.

Вероятно всеки може да се припознае в подобна ситуация. Но как би изглеждала тя, когато заедно с типичните притеснения, над теб тегне и товарът от една невероятна трагедия, белязала престоя ти в колежа?

Преди десет години животът на Джесика е разтърсен до основи, когато единствената ѝ истинска любов е отнета от нея прекалено рано. Хедър е убит, извършителят на престъплението остава неразкрит и тази загадка тегне над цялата група от шестима приятели състуденти.

Срещата им сега ще ги накара да се изправят пред онази заветна вечер, която бележи животите им. А всички те ще са принудени да разкрият един пред друг тайните, които са криели през тези 10 години.

„Аз ли нож в ръката си държа“ неслучайно печели редица отличия с пристрастяващата си история. Прочети за едно приятелство, скрепено от ужасяваща трагедия и изненадващи тайни.

Мишена: Алекс Крос, Джеймс Патерсън

Мишена: Алекс Крос
Джеймс Патерсън

Не можем да пропуснем да ти препоръчаме и най-новото заглавие от Джеймс Патерсън, което попада сред новите книги в Orange. То отново описва приключенията на известния персонаж на автора, Алекс Крос, вдъхновил вече десетки романи.

В тази книга героят е изправен пред най-важния случай в живота си. Опасността настъпва, когато шест елитни наемни убийци таргетират правителството на САЩ и президентът е убит. Вашингтон е застрашен, а Крос трябва да се обедини с ФБР и тайните служби, за да се пребори с опасността. Залогът никога не е бил по-висок.

Неслучайно определят Патерсън като „Кралят на бестселърите“ – всеки негов роман е увенчан с голям успех. С увлекателен сюжет, динамично развитие на действието и пленителни герои книгите на автора изцяло въвличат читателя в историята.

Очи на синьо куче, Габриел Гарсия Маркес

Очи на синьо куче, Габриел Гарсия Маркес

Вероятно познаваш Габриел Гарсия Маркес от романа му „Сто години самота“, издаден през 1967 година, или пък от „Любов по време на холера“ от 1985 година. Тази книга е била завършена много преди която и да е от тези дати.

Това е едва първият му сборник с разкази, а всички те са написани през периода от 1947 до 1955 година, когато Маркес е бил съвсем млад. В книгата са поместени произведения, които за първи път ще могат да се прочетат на български език. Част от разказите са „Ева е вътре в котката си“, „Другото ребро на смъртта“, „Нощта на алкараваните“, „Един мъж идва в дъжда“ и други.

Няма нужда да казваме защо си заслужава да се потопиш в разказите на Габриел Гарсия Маркес. Той е сред авторите, чийто талант е неоспорим, а за това засвидетелстват редица от престижните му отличия. През 1982 година той печели най-голямото сред тях – Нобеловата награда за литература.

Аз съм добър – ти си добър, Томас Харис

Аз съм добър – ти си добър, Томас Харис

Това заглавие попада сред новите книги, които дължат актуалността си на своя статут на класика. Сега имаш нова причина да се запознаеш с него, ако до този момент не си.

Томас Харис отдавна е име, което е високо ценено в литературните среди. Тази негова книга също отдавна е получила признанието на читателите. Тя е издадена още през далечната 1969 година, а до днес са продадени над 15 милиона нейни копия.

Тя ще те запознае с основите на транзакционния анализ, въведен първоначално от Ерик Бърн. Същевременно книгата ще те накара да осъзнаеш, че само ти си отговорен за своето бъдеще, независимо какво се е случило в миналото ти.

Може да бъде наречена ръководство за решаване на житейските проблеми, защото адресира едно от предизвикателствата, пред което се изправя почти всеки. В отговор на често срещаното убеждение, че останалите хора на света имат по-малко проблеми и се справят по-добре в живота от нас, Томас Харис казва „Аз съм добър, ти си добър“.

Това са само част от новите книги, които те очакват в Orange. Открий тях и много други в нашата онлайн книжарница или във физическите ни магазини в цялата страна.

Независимо дали на днешния ден заявявам любовта си към нова книга на Стивън Кинг, а вчера съм била запленена от поредно заглавие от Агата Кристи - всеки ден съм влюбена в книгите. От малка не спирам да съм вярна на кримитата и научната фантастика, но като копирайтър в Orange непрестанно се докосвам до нещо ново, различно и вълнуващо.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *