Orange препоръчва: 5 морски романа за август

Orange препоръчва: 5 морски романа за август

август 3, 2022
Категория: Нашите предложения, Публикации
0 634 1
Orange препоръчва: 5 морски романа за август

Orange препоръчва: 5 морски романа за август

Следобедът на годината, още познат като август, е тук! А какво е общото между всички хубави следобеди? Хубавите книги.

За да запълниш приятно моментите, заредени с ваканционно настроение, ти препоръчваме тези пет морски романа. Една допълнителна препоръка от нас – всички тези книги си подхождат най-добре със студено питие и летен бриз.

Едно лято на Крит, Надя Маркс

Ако искаш да усетиш емоцията, типична за Гърция по това време на годината, имаш две възможности. Можеш да си запазиш билет или по-лесния вариант – да си купиш тази книга.

Надя Маркс успешно пренася читателя в атмосферата на съседната ни държава през гледната точка на Кали. Нейната връзка неочаквано приключва, а възможност да избяга от реалността ѝ се предоставя, благодарение на списанието, за което работи. От Лондон тя пътува до гръцкия остров Икария, където летният бриз и топлото слънце я приветстват. Но насред споделеното щастие на местното население се крие и добре пазена тайна, която Кали е решена да разбули.

В края на приключението ѝ идва ред на още едно пътешествие – този път до остров Крит. Там изненадите, които я очакват, са още по-големи и близки до сърцето ѝ. Какво се крие в миналото на семейството на Кали?

Пътешественикът, който откри pura vida, Джанлука Гото

Пътешественикът, който откри pura vida, Джанлука Гото

Понякога най-семплите неща са тези, които носят най-голямото щастие – стига да имаш смелостта да ги поискаш. Алесио цял живот събира смелост, но когато най-сетне си позволява да направи нещо непредсказуемо, резултатът е неподозиран.

Решава да пристъпи границите на познатото заради Елена – красива, но мистериозна жена, която преобръща живота му, но го напуска също толкова бързо, колкото се появява. В Коста Рика Алесио пристига, за да търси любовта, но намира нещо много по-голямо. В този съвсем различен за него свят той открива мъдростта, наречена pura vida. 

А какво е pura vida? Това е лекота, безгрижие с мирис на море и слънце – можеш да я носиш навсякъде със себе си и да си свободен. Позволи си да откриеш pura vida и ти с този летен роман, дело на Джанлука Гото.

Моето голямо гръцко лято, Сю Робъртс

Какво правиш, когато животът ти се преобърне по начин, който никога не си очаквал? Самосъжаляваш се или поемаш контрол над съдбата си?

Пред подобен избор е изправена Манди – британка, която е убедена, че ще прекара целия си живот с половинката си, Дани… докато той не ѝ изневерява. За да събере парчетата от сърцето си, тя постъпва така, както биха много други жени на нейното място в подобен момент – избира да пътува. Но пътешествието ѝ има по-различен от очаквания край. Вместо да се прибере у дома след приключението, тя се заема със задачата да превърне пустото островче, което е избрала за почивката си, в посещавана дестинация.

Вдъхвайки нов живот на красивата локация, тя успява да излекува сърцето си, а и да срещне мъж, който е пълната противоположност на съпруга ѝ.

Златното момиче, Елин Хилдебранд

Едва ли списъкът с препоръки за летни романи щеше да е пълен, ако в него не присъстваше книга на Елин Хилдебранд. Макар и „Златното момиче“ да не е типично заглавие за авторката.

Когато разлистваш страниците на този роман, се подготви за една необикновена история, която ще докосне сърцето ти. Защото този път лятото е не само красиво, но и последното.

След злополуката, която отнема живота ѝ, писателката Вивиан Хау получава един последен шанс да помогне на семейството си. От Отвъдното тя може да наблюдава близките си и три пъти да се намеси в света на живите, но погледът отгоре разкрива пред нея неочаквани тайни за семейството ѝ.

Имаго, Радостина А. Ангелова

Едно пътуване през горещото испанско лято. Двайсет умело вплетени истории.

Прочети за Даниела от България, Олга от Колумбия, Хавиер от Аржентина и всички останали герои, чиито съдби се преплитат в Барселона. Всички те са се запътили по трудния път към промяната, а той е изпълнен с много рискове, но резултатът напомня на красотата и свободата на пеперуда.

Още преди 10 години „Имаго“ предизвика любовта на читателите, а днес книгата на Радостина А. Ангелова отново заслужи мястото си сред летните четива. Впусни се в едно красиво пътуване, което ще разтърси живота на всички персонажи от историята.

Яхни лятната вълна с помощта на петте вълнуващи морски романа или на останалите романтични книги на лятна тематика, които ще откриеш в Orange. Почерпи още идеи за следващото си четиво ТУК.

Независимо дали на днешния ден заявявам любовта си към нова книга на Стивън Кинг, а вчера съм била запленена от поредно заглавие от Агата Кристи - всеки ден съм влюбена в книгите. От малка не спирам да съм вярна на кримитата и научната фантастика, но като копирайтър в Orange непрестанно се докосвам до нещо ново, различно и вълнуващо.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *